Hlavní obsah

K sousedům na vánoční trhy i prodloužené víkendy

Právo, Bohuslav Borovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výlety za nákupy k našim sousedům se už dávno staly předvánoční tradicí. České dráhy připravily nabídky, které cestování do Drážďan, Řezna, Norimberku, Mnichova, Lince nebo Vídně výrazně zlevňují. Řada jízdenek umožňuje strávit u sousedů také adventní víkend.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Vánoční trhy ve Vídni

Článek

Do Německa

S jízdenkami REGIONet +DB, SONE+DB nebo se speciálními jízdenkami pro určité oblasti, např. REGIONet Labe – Elbe, Libnet+ nebo EgroNet lze podniknout jednodenní výlety na vánoční trhy v lužických městech Žitavě a Budyšíně, v saských Drážďanech nebo Cvikově nebo v bavorských Chamu a Řeznu.

Jízdenka REGIONet LabeElbe v ceně 200 Kč pro jednotlivce nebo 400 Kč až pro 5 osob umožňují jednodenní výlety do Saského Švýcarska, Drážďan, ale také do Míšně (Meissen) nebo do Moritzburgu.

Pro cesty do vzdálenějších míst lze využít další zajímavé jízdenky včetně nabídek eShopu. Směrem na jihozápad do Mnichova a do Norimberku lze pořídit zpáteční jízdenky München Spezial a Nürnberg Spezial, které stojí při cestě z Prahy 1440 Kč, resp. 1183 Kč. Při cestě do Berlína lze na eShopu zakoupit jízdenky za 29 eur.

Do Rakouska

Mezi Prahou, Brnem a Vídní je denně k dispozici celá řada přímých komfortních spojů. Podobně nabízejí České dráhy spolu s rakouskými ÖBB přímé spoje z Prahy a Českých Budějovic do Lince.

Pro cesty do Vídně z Moravy, např. z Břeclavi nebo z Brna, lze využít jízdenky Wien Spezial. Jejich cena je zvýhodněna pro držitele In karty/Rail plus. Zpáteční cesta z Brna vyjde běžného cestujícího na 745 Kč, zatímco držitel In karty/Rail plus zaplatí jen 335 Kč.

Podobně lze získat výhodné zpáteční jízdenky EURegio pro cestu z Č. Budějovic do Lince, jejíž cena je 590 Kč, pro držitele In karty/Rail plus jen 270 Kč.

Do Vídně lze podniknout také cestu z Prahy a dalších míst ČR. Zvýhodněné jednosměrné jízdenky Praha–Vídeň v ceně od 19 eur jsou nabízeny na eShopu Českých drah.

Na Slovensko

Z České republiky je do Žiliny nebo Bratislavy velmi časté a rychlé spojení. Také pro tyto cesty jsou k dispozici zvýhodněné zpáteční jízdenky. Mezi nejvýhodnější patří jízdenka City Star, která nabízí i vícedenní pobyt v cíli cesty.

Jízdenka z Prahy nebo Brna do Bratislavy a zpět stojí 730 Kč, resp. 283 Kč. Také z Ostravy je možné cestovat do Bratislavy přímým vlakem InterCity a cena zpáteční jízdenky je 504 Kč. Cena jízdenky z Ostravy do severoslovenské Žiliny je 222 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Prahu zasáhla vánoční nákupní horečka

Globální finanční krize se, jak se zdá při pohledu na předvánoční nákupní šílenství, které v těchto dnech ovládlo Prahu, Čechům zatím vyhýbá. Nebo si její...

Výběr článků

Načítám