Hlavní obsah

Jezero tak čisté, že jeho vodu můžete pít

Novinky, Klára Fischleinová

Tyrolské horské jezero Hintersteiner See je v letních vedrech zárukou osvěžení. Teplota zdejší průzračné vody zpravidla nepřesahuje 23 stupňů Celsia. Výhodou však je, že ji podzemní proudy udržují doslova křišťálově čistou.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Podél jezera Hintersteiner See lze pohodlně projet i na kole.

Článek

Při toulkách rakouským přírodním parkem Wilder Kaiser byste měli alespoň na chvíli zabrousit k jezeru Hintersteiner See. Nejenže leží v dlani voňavé horské krajiny Tyrolska, jeho hladina je navíc jejím obřím zrcadlem. Pro unavené nohy výletníka snad neexistuje příjemnější osvěžení!

„Voda má přibližně mezi 18 a 23 stupni Celsia. I tak je Hintersteiner See oblíbeným místem ke koupání, a to i u místních. V horkých dnech je příjemným zchlazením,“ říká průvodkyně Petra. Po koupání člověku chvíli zůstane příjemně hebká kůže.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Krajina jako z pohádky - okolí jezera Hintersteiner See

Jižní část břehu jezera funguje jako pláž. Na dohled od ní je parkoviště pro ty, kteří sem nedorazí po svých. Jiné úseky břehu jsou malými soukromými plážemi. Když tudy procházíme, jsou prázdné a nijak nechráněné. Není tedy divu, že u mnohých turistů zvítězí na plné čáře zvědavost před zákazem. Vesele se i na těchto místech máčí a fotí.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Pohled na travnatou pláž

Hintersteiner See leží v nadmořské výšce 883 metrů. Jeho klidná tyrkysová hladina je v mělkých částech zcela průzračná. Voda v jezeře je pitná, čímž je Hintersteiner See proslulé. V odlesku hladiny si můžete prohlédnout úchvatné obrazy – slunce, oblohu i pohoří Kaisergebirge (Císařské hory) střežící tuto oblast.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Naprosto čirá voda podél břehu

Obejít jezero kolem dokola zabere zhruba hodinu. Nejspíš vám to ale nedá a možná další hodinu strávíte cestou focením, případně koupáním. Ať už tak či tak, vychutnejte si jednu z největších přírodních cenností Tyrolska plnými doušky.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám