Hlavní obsah

Jako královská rodina. Majestátní anglický hrad láká na přespání

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přivítat nový rok ve velkém stylu. To se poštěstí dvěma zájemcům, kteří si zarezervují ubytování na britském hradě Belvoir, kde se zcela poprvé pro nocleh zpřístupní královské apartmá. Památka je známá především coby natáčecí lokace populárního seriálu Koruna o královně Alžbětě II., píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Historie hradu sahá do 11. století.

Článek

Hrad Belvoir má v seriálu znázorňovat hrad Windsor, který je společně s Buckinghamským palácem jednou z oficiálních rezidencí britské královské rodiny.

Památka je běžně přístupná v rámci prohlídek, nyní ale nabídne zcela unikátní zážitek. Ve třech termínech, včetně noci z 31. prosince na 1. ledna, nabídne možnost přespání pro několik málo zájemců, a to za 300 liber (téměř 9000 korun). V této ceně je zahrnut i tradiční odpolední čaj či gurmánská večeře.

V Birminghamu zpřístupní věznici, kde seděli členové Peaky Blinders

Cestování

Královské apartmá bylo původně vybudováno pro případné oficiální návštěvy monarchů. Nakonec slouží společně se zbytkem hradu také filmařům. Kromě zmíněné Koruny se zde natáčely také scény ze Šifry mistra Leonarda nebo komedie Král Ralph.

Hrad patří Emmě Mannersové, vévodkyni z Rutlandu, a její rodině. Nachází se v hrabství Leicestershire a jeho stáří je datováno až do 11. století.

„Královské apartmá je unikátní prostor s fascinující historií, takže jsem ráda, že se o něj můžete poprvé podělit s hosty. Ať už vás přitahuje architektura, nebo chcete okusit přepychový královský život či jen toužíte jít ve stopách vašich oblíbených hvězd, Belvoir vám jistě poskytne pamětihodné okamžiky,“ uvedla vévodkyně.

Kromě silvestrovského večera bude hrad dostupný také 11. a 25. ledna. Vybrané peníze budou věnovány charitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám