Hlavní obsah

Havanu zvolili jedním z nejkrásnějších měst na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ikonická Havana na Kubě se může přichystat na další příval turistů. Město bylo totiž vybráno do seznamu sedmi nejobdivuhodnějších měst na Zemi. Celosvětovou soutěž pořádala švýcarská nadace New7Wonders, karibská metropole skončila na čtvrtém místě za Bejrútem (Libanon), Dauhá (Katar) a Durbanem (Jihoafrická republika).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havana se dostala na seznam nejkrásnějších měst na světěVideo: Reuters

 
Článek

„Je to úspěch kubánských občanů i všech fanoušků a turistů, kteří Havanu milují natolik, že pro ni hlasovali. Jedná se o velmi důležité uznání, protože vytváří vědomí — vědomí o nutnosti zachování budoucnosti města,“ prohlásil při odhalení slavnostního památníku s plaketou zakladatel nadace New7Wonders Bernard Weber.

S téměř pětisetletou historií se Havana vypracovala na jedno z nejnavštěvovanějších míst v Karibiku. Mezi nejvyhledávanější památky ve městě patří například hrad Morro, divadlo Alicia Alonso či symbol kubánské metropole socha Giraldilla.

Sedm nejobdivuhodnějších měst na světě
1.   Bejrút, Libanon
2.   Dauhá, Katar
3.   Durban, Jihoafrická republika
4.   Havana, Kuba
5.   Kuala Lumpur, Malajsie
6.   La Paz, Bolívie
7.   Vigan, Filipíny
Zdroj: New7Wonders.com

„Tato pocta se vztahuje k našim kořenům, kultuře a diverzitě, která v kubánské populaci je. Je to kontrast nového se starým, který se stále více prosazuje a dělá Havanu tak jedinečnou,“ svěřila se s pocity jedna z obyvatelek města Yelina Aguilera.

Ostrov čelí přívalu turistů

Ocenění přišlo v době, kdy Kuba velmi znatelně pociťuje velký zájem turistů po uvolnění vztahů se Spojenými státy americkými. [celá zpráva]

Minulý rok navštívil Kubu rekordní počet cestovatelů, zhruba 3,52 miliónu, od roku 2014 je to nárůst o 17,4 procenta.

Foto: Profimedia.cz

Havana

Havana byla založena v roce 1515 španělskými kolonizátory a právě odsud byly vypravovány další objevitelské a dobyvatelské expedice. Později, někdy v 18. a 19. století, město vzkvétalo natolik, že se mu začalo přezdívat Paříž Karibiku. Z té doby pochází nejvíce proslulých památek, které dělají Havanu tak jedinečnou.

Anketa

Máte v plánu někdy navštívit Havanu?
Ano
65,1 %
Ne
34,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 372 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám