Hlavní obsah

Co lidé zapomněli na letišti: skleněné oko, pytlík diamantů či 1,5 miliónu v hotovosti

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Asi každý už někdy zažil ten strastiplný pocit, že někde něco zapomněl. Jen těžko si lze ale představit šok těch, kteří někde nechali něco tak cenného, jako je pytlík diamantů či 1,5 miliónu v hotovosti. Výčet těch nejzajímavějších předmětů zapomenutých na britském letišti London City airport.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na letiště London City airport

Článek

London City Airport je ze všech londýnských letišť nejblíže samotnému městskému centru a proto jej využívají převážně obchodníci či movití lidé.

"Umím si představit, že člověk, který nechal na našem letišti 50 000 liber (tedy zhruba 1,5 miliónu korun), se musel cítit opravdu hrozně," uvedl vedoucí letiště Darren Grover, který dodal, že vyjma této obrovské sumy jeden pasažér nechal na letišti pytlík s diamanty. Jiný tam pak pozapomněl šekovou knížku s podepsanými, ale jinak nevyplněnými šeky.

Velkou sumu peněz se podařilo majiteli brzy vrátit, jiné předměty však už svého majitele znovu nenašly. Například taková zubní protéza, kterou si na letišti zapomněl neznámý cestující, se se svým majitelem už nepotkala. Pracovníci letiště pak zařadili mezi nálezy třeba i hračky pro dospělé, drahé hodinky či skleněné oko.

"Naše rada lidem je, aby byli při svém pohybu po letišti opatrnější. Procházení bezpečnostními kontrolami je ideální chvíli pro to, aby si zkontrolovali, zda někde něco nezapomněli," dodal Grover, podle kterého si lidé nejčastěji na letišti zapomínají pásky, oblečení a telefony. Klíčky od auta, notebooky a překvapivě i boty se pak nacházejí také ve vyšších číslech.

Reklama

Výběr článků

Načítám