Hlavní obsah

Britská odpověď na Disneyland? U Londýna má vyrůst obří zábavní park

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Megalomanský zábavní park by měl do čtyř let vyrůst nedaleko Londýna v hrabství Kent. Hovoří se o něm jako o britské odpovědi na Disneyland, jenž se nachází v sousední Francii. Takzvaný London Resort má mít několik částí, včetně akvaparku, konferenčního centra nebo sekce s obchody.

Foto: Profimedia.cz

Takto by měl areál London Resort vypadat.

Článek

Areál London Resort by měl vyrůst v bývalé industriální oblasti mezi Gravesendem a Dartfordem na břehu Temže, uvádí server Independent.

Pokud dostane projekt za několik miliard liber zelenou, mohla by jeho konstrukce začít už v příštím roce. Zároveň by šlo o první velký zábavní park, který v Evropě vznikne od otevření pařížského Disneylandu v roce 1992.

London Resort má ambici stát se vyhledávanou zábavní destinací v Británii, v areálu by bylo k dispozici více než 3500 hotelových místností. Kromě toho chce být projekt světovým lídrem v udržitelnosti, cílem je, aby byl prvním uhlíkově neutrálním zábavním parkem na planetě. Součástí by proto bylo rovněž množství zelených ploch, které by rozšířily přirozené prostředí pro živočichy.

„Začali jsme s tímto projektem před 18 měsíci a od té doby jedeme nonstop. Neustále reorganizujeme a hodnotíme. Půjde o víc než jen pouhý zábavní park,“ tvrdí šéf projektu PY Gerbeau. Doplnil, že domluva s místními správami zatím probíhá podle plánu.

Autoři projektu nyní zveřejnili vizualizaci, jak by měl areál vypadat. Park by měl disponovat několika horskými dráhami, vyrostou v něm zřejmě také repliky některých světových dominant, například šikmé věže v Pise nebo moskevského chrámu Vasila Blaženého.

V Japonsku otevřou dlouho očekáváný zábavní park

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám