Hlavní obsah

Západ USA - klasický okruh Kalifornií, Arizonou, Utahem a Nevadou, den 15 - San Francisco, odlet do Prahy

Pro ty, kteří váhají, kam se letos vypravit, zda jet s cestovkou nebo na vlastní pěst, je určen tento seriál článků. Popisovali jsme Vám typický dvoutýdenní zájezd na západ USA, připravený a provozovaný již mnoho let renomovanou cestovní kanceláří se specializací na americký kontinent.

Foto: Archiv

Pohled na downtown San Francisco z helikoptéry

Článek

Ráno vyrážíme před devátou hodinou, všichni nakládají svá zavazadla připravená na odpolední odlet domů. Petr, náš průvodce, ještě jednou kontroluje, zda máme u sebe pasy a zda nemáme u sebe „potenciálně nebezpečné předměty“, které nesmějí cestovat s námi v kabině. Vše je v pořádku, vyrážíme.

Foto: Archiv

Ranní pohled z okna našeho hotelu

Kvůli bezpečnosti zavazadel parkuje Petr v centru na hlídaném parkovišti a společně vyrážíme na projížďku slavnou pozemní lanovkou.

Foto: Michal Kužel America Tours

Parkujeme přímo u Pieru 39 na Fisherman´s Wharfu

Petr kupuje pro všechny jízdenku, pak nasedáme či se zavěšujeme na tyče na venkovní plošinu. Všichni sledujeme počínání vousatého brzdaře, a už se dáváme do pohybu. Cestu na kopec si užíváme a vysedáme na známém místě nad Lombard Street.

Foto: Michal Kužel America Tours

Pozemní lanovka - cable car je velkou atrakcí San Francisca

Odtud se dají pořídit jedinečné fotky Lombard, z druhé strany přijíždějící lanovky s ostrovem Alcatraz v pozadí. Pokračujeme další lanovkou až na konečnou, kde pomáháme brzdaři na točně lanovku otočit.

Foto: Michal Kužel America Tours

Pozemní lanovka - cable car je velkou atrakcí San Francisca

Procházíme čtvrtí Embarcadero a zahneme do Čínské čtvrti. Blíží se poledne, Petr nabízí k vyzkoušení čínskou restauraci.

Foto: Jaroslav Stehlík

Alamo Square

Volba je jasná, čínská kachna na medu! Výborným obědem se loučíme s Čínskou čtvrtí.

Foto: Archiv

Pekingská kachna na medu

Cesta  k našemu vanu vede přes Union Square na nedalekou Market Street.

Golden GateVideo: Michal Kužel - America Tours

Protože stále máme nějaký čas v zásobě, Petr nás na letiště veze velkou oklikou přes Presidio a Golden Gate Park, ještě jednou zastavujeme také na vyhlídce Twin Peaks. Město odtud vypadá v časně odpoledním slunci úplně jinak než včera.

Foto: Archiv

Pohled na San Francisco z Twin Peaks

Na letiště přijíždíme před třetí hodinou odpolední, právě tak na odbavení našeho letu British Airways do Londýna. Zájezd uběhl jako voda, nechce se nám věřit, že je konec. Všichni ale věříme, že tu nejsme naposledy. Kousek téhle země v nás zůstává a bude nás vždycky táhnout zpět. Když to nevyjde napřesrok, proč ne za dva roky? Loučíme se s Petrem, který se o nás staral „jako o vlastní“. Ten kluk opravdu umí, cestovka na něj může být hrdá. A samozřejmě i naopak.

Foto: British Airways

Interiér letadla British Airways

Odbavení k letu proběhlo jako po másle a my procházíme bezpečnostní kontrolou. Naše letadlo jsme viděli přistávat, když jsme se blížili k letišti.

Foto: British Airways

Letadlo British Airways Boeing 747 odlétá

Sbohem, Ameriko, a brzy zase na shledanou!!!

Autor: Michal Kužel - America Tours

Anketa

Co Vás během našeho vyprávění o zájezdu zaujalo nejvíce ?
San Francisco
22,3 %
Los Angeles
36,6 %
Las Vegas
7,1 %
Monument Valley
6,5 %
Bryce Canyon
4,9 %
Grand Canyon
22,6 %
Celkem hlasovalo 309 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám