Hlavní obsah

Londýnský hotel přišel s vychytávkou, která má hostům zpříjemnit spánek

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopřát hostům ničím nerušený a klidný spánek chce nový londýnský hotel The Zed Rooms. Speciálně tvarované postele, nebo spíš jakési kokony, mají totiž evokovat lůno, v němž by se návštěvníci měli cítit doslova jako miminka a spát tak mnohem lépe, napsal server The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Tvar postele má evokovat mateřské lůno.

Článek

Jedná se vlastně o apartmány se dvěma místnostmi a těmito designově poutavými lůžky. Dřevěná vroubkovaná konstrukce se vlní kolem postelí, záměrně na ni bylo použito světlé dřevo, aby ladilo s broskvovou barvou na zdech.

O tom, že se v hotelu snažili o navození maximálního pohodlí a co nejkvalitnějšího spánku, svědčí i menu, které je hostům podávané před ulehnutím do peřin, a které je svým složením bohaté na serotonin či melatonin, tedy látek přispívajícím ke kvalitnímu spánku.

Foto: Profimedia.cz

Ke kvalitnějšímu spánku mají přispět zaoblené tvary, nejen postele, ale veškerého nábytku.

„Spánek je všestranný zážitek, u nějž záleží na každém aspektu. Pokoje v The Zed Rooms v sobě spojují ty nejlepší prvky pro navození kvalitního spánku, který je rozhodující pro to, jak se budete následující den cítit,“ uvedla psycholožka Hope Bastineová ze společnosti Simba, která se na konceptu místnosti podílela.

Prostředí má být vůči hostům přívětivé, podle odborníků totiž zůstává lidské vědomí při spánku více bdělé, když se nachází v neznámém prostředí. „Nenechali jsme kámen na kameni, abychom ve finále vytvořili design, který tohoto „nočního strážce“ upozadí a zklidní,“ vysvětluje Bastineová.

Foto: Profimedia.cz

Pozitivně má působit i světlá barva interiéru.

V místnostech nejde ale zdaleka jen o samotnou postel, veškerý nábytek má zaoblené a jemné rohy, což podle odborníků rovněž nastavuje tělo a mysl na lepší spánek a odpočinek. „The Zed Rooms není tradičním hotelem. Vše je v něm nastavené tak, aby si lidé daleko od svého domova dopřáli pořádný odpočinek,“ uvedl spoluzakladatel společnosti Simba Steve Reid.

Reklama

Výběr článků

Načítám