Hlavní obsah

Kvůli neukázněnému cestujícímu doprovodily letadlo dvě stíhačky

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadalo to na další obyčejný let. Airbus společnosti KLM byl na cestě z Abú Dhabí do Amsterdamu, když nad Německem jeden z cestujících vyprovokoval rvačku, během níž bylo několik pasažérů zraněno. Kvůli agresorovi byly dokonce povolány dvě stíhačky, aby letadlo dopravily bezpečně do cíle, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Letoun nizozemské společnosti KLM (ilustrační foto)

Článek

Americký pasažér, jehož jméno není známo, v sobotu odstartoval rvačku nad Německem, asi 30 minut předtím, než měl airbus přistát. „Devětadvacetiletý Američan začal být agresivní poté, co byl požádán, aby se vrátil na své místo,“ uvedla mluvčí nizozemské hraniční policie Joanna Helmonds. To cestujícího rozčílilo a strhla se potyčka.

Posádce a dalším pasažérům se ale nakonec podařilo muže zpacifikovat. Mezitím ovšem už k letadlu vyrazily dvě stíhačky F-16, aby airbus bezpečně dopravily do cíle. Hned po přistání čekala na muže policie, zatkla ho a odvedla. Američan prý vypadal dezorientovaně a byl odvezen do psychiatrického zařízení na podrobnější prohlídku.

Mluvčí aerolinek KLM se omluvila za nepříjemnou událost a poděkovala všem pasažérům, kteří se na pacifikaci muže podíleli. Dva z nich si ze šarvátky odnesli i monokly. Situace to byla velmi neobvyklá, stíhačky F-16 totiž vzlétají jen v opravdu výjimečných případech.

Reklama

Výběr článků

Načítám