Hlavní obsah

Mystickou horu na Filipínách obestírají tajemství. Prý ji navštívil i Ježíš

Novinky, mšv

Přitahují vás tajemná a mystická místa? Pokud vás cesta zavede na filipínský ostrov Luzon, vydejte se na nečinný vulkán Mt. Banahaw. Hora má pro místní velkou spirituální hodnotu a konají se na ní různé ceremoniály a obřady. Traduje se, že ji v minulosti navštívil i Ježíš. Milovníky paranormálních jevů zase potěší zvěsti o spatření mimozemšťanů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajemný vulkán Mt. Banahaw prý navštívili Ježíš i mimozemšťanéVideo: Caters News, AP

 
Článek

Ať už příběhům budete věřit, nebo ne, atmosféra posvátné hory vás jistě vtáhne i tak. Obestírá ji totiž tolik legend, že jen málokdo nechce spatřit mystické místo na vlastní oči. Horou prý proudí množství energie, podobné jakou například pociťují někteří lidé u Stonehenge.

Důvodem, proč ale na Mt. Banahaw míří tolik návštěvníků, je především pramen, který je prý jakousi přírodní svěcenou vodou. Má lečit nemoci, odhánět zlé duchy a dokáže zajistit také štěstí. „Jeden stařešina mi řekl, že návštěva hory mě přiblíží ke spirituálnímu světu,“ tvrdí turista Nikon Celis.

„Jsem obvykle skeptik, ale rozhodl jsem se být otevřený k možným spirituálním objevům nebo kosmickým zjevením,“ reaguje na zvěsti o spatření mimozemšťanů. „Musím uznat, že jen ta cesta na horu je jako projít portálem do jiného světa — vysoké stromy, obří skály, sochy, oltáře a podobizny svatých všude kolem. Atmosféra je velmi poklidná,“ dodal Celis.

Energie očistí duši

Na úpatí hory sídlí množství náboženských a spirituálních kultů, ne snad však sekt. Spíše místních lidí, kteří věří tomu či onomu mýtu. Jedni nazývají Mt. Banahaw novým Jeruzalémem, protože sem podle nich kdysi dávno zavítal i sám Ježíš. Poutníci proto najdou v okolí množství podobizen Panny Marie či dalších křesťanských symbolů. A není to vlastně žádný velký paradox. Na Filipínách mají nad ostatními náboženstvími drtivou převahu katolíci. „Slyšel jsem, že je na hoře stopa, která tam zůstala po Ježíšovi,“ doplňuje Celis.

V okolí modliteben mohou návštěvníci nalézt i několik stánků, kde se prodávají bylinky nebo amulety proti zlým duchům. Energie proudící pod horou jsou podle mystiků také ideální pro dobití životní energie nebo právě v boji proti nečistým duším.

A kdo chce sám zjistit, jak je jeho duše čistá, může se vypravit do tajemné jeskyně, která dokáže rozpoznat, jak moc hříšný člověk je. Když je člověk dobrý, vyjde z jeskyně bez problémů, hříšníkům se za každý jeden hřích na těle objeví šrám. A ti, kteří jsou hříšní už moc, z jeskyně nevyjdou. „Ať už věříte čemukoli z toho, hora je dobrým místem, kde načerpat ztracenou energii a více se propojit se sebou samým,“ uzavírá Celis.

Reklama

Výběr článků

Načítám