Hlavní obsah

Na Portáškách v Krkonoších vzniká nová turistická atrakce

Nad Velkou Úpou u Portášovy boudy začaly tento týden přípravné práce před zahájením výstavby nové krkonošské atrakce, která má přitáhnout do této části horského střediska Pec pod Sněžkou rekreanty a turisty. Naučná stezka za 40 miliónů korun by měla být hotova do letních prázdnin. Uvedl to starosta Pece pod Sněžkou Alan Tomášek.

Stezka vzniká u Portášovy boudy. Ilustrační foto.

Článek

„Už je tam provedený geologický průzkum, probíhá příprava stavby. Došlo už k pokácení některých stromů, které byly k tomu určeny. Pracovní činnost tam už začala,“ řekl dnes Tomášek. Stezka u Portášovy boudy nedaleko horní stanice lanovky nad Velkou Úpou bude mít více než deset stanovišť s dřevěnými sochami znázorňujícími charakteristická zvířata Krkonoš.

Radnice na obsahu informačních tabulí, které budou součástí stezky, spolupracuje se Správou Krkonošského národního parku. Herní krajina bude složena ze tří celků: vodní svět, svět v korunách stromů a luční část. Zajímavostí bude lesní, kterou půjdou lidé po chodníku zavěšeném nad zemí mezi kmeny stromů. V této části budou moci například procházet modely hnízd ptáků typických pro Krkonoše.

Herní krajina nazvaná Pecka, do které bude vstup zdarma a bude otevřená celou letní sezónu, vznikne v rámci přeshraniční česko-polské spolupráce. Česká část bude zaměřena na přírodu Krkonoš a polská, která vznikne na Karpaczi, na kulturu a historii Krkonoš. Areály na sebe budou vzájemně odkazovat.

Projekt má společně propagovat obě lokality jako jednu turistickou destinaci Krkonoš. Ve východních Krkonoších půjde v poslední době o druhou novou turistickou atrakci. V Janských Lázních od loňského léta funguje na úpatí Černé hory Stezka korunami stromů Krkonoše. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám