Hlavní obsah

Využila mateřskou, s manželem i malými dětmi vyrazila do světa

Novinky, mšv

Cestovat s malými dětmi není vždy úplně med. Stejný názor by ale nesdílela Karen Edwardová, která využila mateřskou dovolenou, aby s manželem a jejich dvěma ratolestmi vyrazila do světa. Společně procestovali už přes 17 zemí a nemohou si to vynachválit. Podle Edwardové je to mnohem jednodušší, než kdyby měla být s dětmi doma, protože díky cestování je může snáz zabavit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Matka na mateřské dovolené cestuje po světě se svými malými dětmiVideo: Caters News, AP

 
Článek

Pro manžele se jedná už o druhou větší cestu. Na tu první vyrazili, když jejich dceři Esme, starší z dětí, bylo pouhých 10 týdnů. Mladší syn Quinn s rodiči vyrazil na cesty v devíti týdnech.

I přes občasnou hektickou povahu cestování si Karen s manželem Shaunem nemohou své putování vynachválit. „Doma v Londýně by pro mě bylo mnohem náročnější udržet děti zabavené. Myslím, že tenhle styl života je ve skutečnosti jednodušší,“ tvrdí Edwardová.

Foto: Profimedia.cz

Děti jsou na cestách podle matky více zabavené, než by byly doma.

„Lidé si myslí, že jsem šílená, ale naše děti jsou takhle neustále zabavené. Quinn je tak tichý, a i když vím, že si nic z toho nebude pamatovat, myslím, že si z toho přesto něco bere,“ dodala.

Peníze z mateřské posloužily jako příjemná injektáž pro cestování, ačkoli netvoří všechny prostředky, kterými manželé své putování pokrývají. „Vydělávám více než manžel, takže odjet nebyla žádná překážka,“ říká Edwardová.

S cestováním neskončí

Rodina už stihla navštívit USA, Kanadu, Mexiko, Salvador, Panamu či Ekvádor. S cestami ovšem nechce přestat ani později, až budou děti větší a oba manželé zpět v pracovním nasazení.

„Nemyslím, že někdy přestaneme. Děti jsou tak mladé. Ale některá místa si schovávám na dobu, kdy si je budou už pamatovat,“ dodává Karen s tím, že by se chtěla podívat třeba do Antarktidy.

Foto: Profimedia.cz

Manželé s dětmi procestovali několik států Střední i Jižní Ameriky.

Trochu jinak prožívá cestování nyní tříletá Esme, pro kterou rodiče upravují plán cesty. Například v Ekvádoru se s ní vydali do několika muzeí, ale navštěvují i různá venkovní hřiště a podobně.

„Na téhle cestě je nejlepší to, že máte dostatek času být s dětmi. Netěším se, až se vrátíme domů a já budu v noci v práci a moc se s nimi neuvidím,“ tvrdí Karen Edwardová, která se živí jako zdravotní sestra.

Reklama

Výběr článků

Načítám