Hlavní obsah

Opilý irský pár se pohádal v letadle. To muselo nouzově přistát

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Let společnosti Ryanair ze španělského Alicante do irského Dublinu byl předevčírem neočekávaně přerušen. Zhruba padesátiletý irský pár se totiž na palubě opil a ostatní cestující svým hádáním obtěžoval natolik, že se posádka rozhodla pro razantní krok. Letadlo nouzově přistálo v severošpanělském Santanderu, kde si oba rušivé pasažéry převzala policie, informoval server The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo po vysazení opilého páru pokračovalo dále ve svojí cestě. „Nebudeme tolerovat jakýkoli projev rušivého chování, protože bezpečnost a pohodlí našich zákazníků i posádky jsou pro nás nejvyšší prioritou. O záležitost se nyní postará tamní policie,“ uvedl pro Independent mluvčí společnosti Ryanair. Ačkoli nebyl pár zatčen, podle serveru bude čelit velmi tučné pokutě, kterou by mu měla uložit Španělská bezpečnostní agentura pro letectví.

Nejmenovaní Irové se na palubě letadla prý opili, a ačkoli nebyli agresivní k ostatním cestujícím, začali se velmi hlasitě hádat mezi sebou. To vedlo pilota k rozhodnutí přistát a obrátit se na policii, aby rušivé elementy vyvedla. Cestující se strážníky po přistání odešli dobrovolně a v klidu.

Vedení Ryanairu uvedlo incident jako příklad toho, že by se mělo regulovat, kolik alkoholu mohou cestující vypít před odletem. „Tohle je přesně důvod, proč voláme pro značných změnách v prodeji alkoholu na letištích. Měl by být nastaven limit dvou nápojů na osobu a alkohol by se neměl prodávat před desátou hodinou dopoledne,“ uvedl mluvčí nízkonákladového dopravce.

Dodal, že by tato preventivní opatření zamezila problémům, které pak ve spojitosti s nadměrnou konzumací alkoholu vznikají na palubách letadel.

Reklama

Výběr článků

Načítám