Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Oslavte den zvířat, vyrazte na dýňové slavnosti

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sobotu připadá Mezinárodní den zvířat a v mnoha zoologických zahradách se u této příležitosti konají akce. Zúčastnit se jich můžete třeba v Praze, Brně nebo Hluboké nad Vltavou. S podzimem se do popředí dostávají také dýně, na jejichž slavnosti můžete rovněž vyrazit hned na několik míst. Nechybí ale ani tvořivé dílny či drakiáda.

Foto: Profimedia.cz

Oslavte podzim s dýněmi. Ilustrační foto

Článek
Praha

Mezinárodní den zvířat

Přijďte v sobotu do Zoo Praha oslavit Mezinárodní den zvířat. Při této příležitosti jsou připraveny pohybové aktivity, hudební i výtvarné dílny, které děti přenesou do říše všemožných živočichů. Program se koná ve vzdělávacím centru od 10:00 hodin. Podrobnosti naleznete zde.

Retro posvícení

Pražské Čakovice ožijí v sobotu posvícením v retro stylu. Navštívit můžete muzeum velocipedů a hraček, ke shlédnutí budou také veterány nebo palné zbraně, připraveny jsou ukázky techniky policejních a hasičských sborů. Akce se uskuteční na náměstí J. Berana a v přilehlých prostorách. Více zde.

Dýňové slavnosti

V Zahradnickém centru Chládek se o víkendu uskuteční tradiční akce pro děti i dospělé. Při Dýňových slavnostech si budete moci vydlabat svou dýni, pokochat se podzimní výzdobou a ochutnat dýňové speciality. Mimo to je přichystáno vystoupení kejklíře, malování na obličej nebo soutěže a úkoly. Další informace naleznete zde.

Středočeský kraj

Mlsné slavnosti

Zapojte se za doprovodu pohádkových bytostí do nejrůznějších kulinářsky laděných úkolů. Na Slavnosti mlsných jazýčků, které se v sobotu uskuteční na zámku Loučeň, nebude chybět sklizeň takzvaného bonbonovníku, stavba hradu z kostek cukru, soutěže, ale také prohlídky zámku s degustací vína pro dospělé nebo ochutnávkou čokolády pro děti. Detailní informace naleznete zde.

Zámecké dýňování

Nelahozeveský zámek bude v sobotu hostit akci zvanou dýňování. Jak už název napovídá, tato oranžová plodina bude mít hlavní slovo. Svou dýni si budete moci vyřezat a ozdobit, připraveny budou také stánky s řemeslnými výrobky nebo občerstvením a dýňovými specialitami. Dospělé potěší výběr piv a vín. Více zde.

Jihočeský kraj

Zvířecí den

Také v Zoo Hluboká se bude v sobotu slavit Mezinárodní den zvířat. Během celého dne se mohou návštěvníci těšit na komentovaná krmení, ale také na zajímavé informace ze života zdejších živočichů. Pro děti je také připravena výtvarná a tvořivá soutěž. Nebude chybět ani stanoviště s vycpanými zvířaty a kožešinami, které si budou moci zájemci důkladně osahat. Další informace zde.

Plzeňský kraj

Medový jarmark

Na Medovém jarmarku, který se v sobotu koná v Plzni, se můžete těšit na nespočet včelích produktů, například svíčky, ozdoby nebo kosmetické přípravky. Dospělé v chladném počasí zahřeje medovina, připraveny jsou i atrakce a program pro děti. Součástí akce je rovněž kuchařská show. Více zde.

Karlovarský kraj

Dětský filmový festival

V neděli začíná v Ostrově 49. ročník festivalu Oty Hofmana. Potrvá až do pátku, ale už v neděli se můžete těšit na úvodní program, který čítá například průvod s lampióny či ohňostroj. Součástí bude také několik výstav, například Svět kostiček nebo expozice Robosvět. Program festivalu zde.

Ústecký kraj

Dýňové slavnosti

V Teplicích se budou o víkendu konat Dýňové slavnosti. Součástí budou kreativní dílny, ve kterých se budou vyřezávat a zdobit dýně a ta nejhezčí získá odměnu. Nebude chybět ani skákací hrad, fotokoutek nebo soutěžní stanoviště. Více informací zde.

Liberecký kraj

Dětský den s vílou Izerínou

Zavítejte do míst, kde se točil například film Krakonoš a lyžníci. Oslavte v sobotu ve staré Sklárně na Jizerce dětský den se zdejší ochránkyní vílou Izerínou. Po celý den je připraven zábavný program, který zahrnuje tvořivé dílničky, zpívání nebo i lezeckou stěnu. Večer je možnost pozorování noční oblohy a mnoho dalšího. Podrobnosti naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Slavnosti v Holovousech

Na sobotu se v obci Holovousy chystají Slavnosti malináčů, což je odrůda jablek. Na své si přijdou především mlsné jazýčky, pro které budou připraveny domácí koláče, jablka a další možné dobroty. Na návsi můžete vyzkoušet starý kolotoč, na děti čekají dílničky nebo myslivecké soutěže. Další detaily programu najdete zde.

Pardubický kraj

Velká pátrací hra

Staňte se na jedno odpoledne detektivy. V Pardubicích proběhne v neděli velká pátrací hra, tak trochu stopovačka, tak trochu úkolová trasa. Zabývat se bude přírodou a tím, jaký vliv na ni mají lidé. Než na trasu vyrazíte, můžete se v Natura Parku nejprve pocvičit. Podmínkou absolvování trasy je zakoupení balíčku pomůcek za 30 korun. Podrobnosti naleznete zde.

Vysočina

Prohlídka pohádky

O víkendu se budou konat tradiční prohlídky Pohádkové vesničky v Podlesí u Sněžného. Na cestě potkáte mnoho pohádkových bytostí, připraveny jsou také nejrůznější zábavné soutěže a úkoly pro děti za dobroty. Plná cena vstupného je 150 korun, snížené je za 80. Více zde.

Jihomoravský kraj

Zvířecí den v zoo

Světový den zvířat se bude slavit také v brněnské zoo. Po celou sobotu bude připravena zábavně naučná stezka po areálu, součástí budou i komentovaná krmení, mimo jiné ledních medvědů, tygrů, žiraf či tapírů. Vstupné do zoo je za klasickou cenu. Další informace zde.

Olomoucký kraj

Papírové tvoření

Navštivte v sobotu papírny ve Velkých Losinách a vyrobte si se svými ratolestmi podzimní dekorace z ručního papíru. Program trvá od 10:00 do 16:00 hodin. Papír se v papírně stále vyrábí tradičním postupem z bavlny a lnu, má proto vysokou trvanlivost. Poznejte jeho výhody na tvořivé akci. Podrobnosti zde.

Zlínský kraj

Tvoření filmu

Popusťte uzdu vlastní fantazii. Navštivte Filmový uzel ve Zlíně, workshop, na kterém si pod vedením zkušených animátorů budete moci zkusit vytvořit vlastní krátký film. Odborníci vám vysvětlí, jak se kreslí, tvoří scénář nebo co je storyboard. Workshop je otevřený pět hodin, je možné přijet kdykoli v průběhu. Více naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Drakiáda

Na letišti v Dolním Benešově-Zábřehu se uskuteční již třetí ročník drakiády. Kromě ní se v dopoledních hodinách uskuteční výstava letecké techniky, možnost prohlídky letadel a hangáru s výkladem. Některá z letadel budou určena i pro vyhlídkové lety. Stěžejním bodem programu je ovšem pouštění draků, u kterých se bude soutěžit v několika kategoriích. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám