Hlavní obsah

Začalo létat nejluxusnější veřejné letadlo na světě. Nabízí přepychové stolování i sluhy

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětihvězdičkový luxus byl prozatím výsadou spíše soukromých tryskáčů. Na oblohu se ale poprvé vznesl letoun výletní společnosti Crystal Cruises, který nabízí stylový a komfortní interiér, jídlo inspirované michelinskými kuchaři, ale i osobní sluhy. Jde bez nadsázky o nejpřepychovější veřejné letadlo na světě, píše Daily Mail. Cena letenky tomu odpovídá, začíná na 18 000 dolarech (v přepočtu téměř 400 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Crystal Cruises je zhmotněný luxus.

Článek

V nejluxusnější letoun vůbec se proměnil Boeing 777-200LR, do kterého se vejde pouhých 88 pasažérů. Část paluby se totiž proměnila v prostornou jídelnu, sedačky jdou zase proměnit v postele. Letadlo provozuje americká společnost Crystal Cruises, která se mimo jiné specializuje na výletní plavby.

O servis se na palubě starají osobní sluhové, kteří se pokusí pasažérům splnit snad jakékoli přání. Nezbytností jsou také pompézní koupelny, kde se mohou cestující osvěžit a využít luxusních kosmetických produktů. Kromě zmíněné jídelny je na palubě také bar, velké televize nebo i wi-fi.

Společnost slibuje, že letadlem se cestující dostanou na ta nejexotičtější a nejodlehlejší místa na planetě. A kromě samotné dovolené bude zážitkem už cesta, která podle ředitele společnosti uchvátí i ty, kteří již s Crystal Cruises někdy cestovali. Cena letenek ovšem okázalému luxusu odpovídá, startuje na 18 tisících dolarech, v přepočtu na téměř 400 tisících korunách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám