Hlavní obsah

Nejznámější pařížská dominanta má novou adrenalinovou atrakci

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní dominanta Paříže dostala dočasné obohacení. Z druhého patra Eiffelovy věže nyní vede ziplinová dráha, kterou si může sjet kdokoli, kdo k tomu má odvahu. Atrakce byla nainstalována v rámci tenisového grandslamu French Open 2017, který končí 11. června.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z druhého patra Eiffelovky vede ziplinová dráhaVideo: Reuters

 
Článek

Start adrenalinové atrakce se nachází ve 115 metrech nad zemí. Dráha má návštěvníkům přiblížit, jakou rychlostí se dokážou pohybovat tenisové míčky, zájemci na ziplinu totiž mohou jet až 90 kilometrů v hodině.

Mnoho odvážlivců si už sjezd na dráze vyzkoušelo. Byli mezi nimi mladší lidé i lidé středního věku. Julien Bidetová podle agentury Reuters prožila strach, ale i nadšení, jelikož si podobnou atrakci vyzkoušela poprvé. Oproti tomu Celia Bessonová se na zipline vrhla bez jakéhokoli přemýšlení.

Dráha končí na platformě umístěné v parku Champ de Mars. Zde vyrostla i vesnička, kde mohou zájemci pozorovat tenisové turnaje French Open. Až grandslam 11. června skončí, zmizí z Eiffelovy věže i adrenalinová atrakce.

Anketa

Vyzkoušeli jste někdy zipline?
Ano
21,4 %
Zatím ne, ale láká mě to
47,2 %
Ne, ani to neplánuji
31,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1648 čtenářů.

Co je zipline?

Základem adrenalinové aktivity jménem zipline je ocelové lano napnuté nad údolím nebo obecně mezi dvěma body. Po něm se odvážlivci svezou pomocí postroje, který tvoří kladka a lezecký úvaz, a při jízdě vzduchem si užívají výhled na okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám