Hlavní obsah

Jedna z největších výstav orchidejí na světě láká do říše barev a vůní

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do světa opojných vůní a barev se mohou návštěvníci vydat v botanické zahradě v americkém New Yorku. Koná se tam totiž jedna z největších výstav orchidejí na světě. Letošním tématem expozice je Thajsko - země, která je domovem více než 1200 druhů těchto květin. Okouzlujícím a magickým světem orchidejí se mohou hosté nechat unášet až do začátku dubna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Exploze barev na výstavě orchidejí v New YorkuVideo: Reuters

 
Článek

Kromě stovek vystavených květin se letošní téma odrazilo také v architektuře, expozici doplnily tradiční thajské stavby. „Najdete tu přes tisíc orchidejí v rozkvětu, všemožných odstínů a vůní a také vše, co si představíte pod pojmem různě vzorované. Aby ovšem byla výstava autentická, doplnili jsme ji o tematické stavby a prvky. Třeba o sošky slonů, což je pro Thajsko důležitý symbol,“ tvrdí kurátor Botanické zahrady v New Yorku Marc Hachadourian.

Dodává, že Thajsko je důležitým centrem hortikultury neboli zahradnictví, právě kvůli nepřebernému množství druhů orchidejí, které tam rostou. Zároveň je největším exportérem těchto květin na světě. „Proto jsme si jako letošní téma vybrali právě Thajsko,“ zdůvodňuje Hachadourian. Některé druhy květin budou v době rozkvětu navíc jen po dobu trvání výstavy a byly přivezeny jen z tohoto důvodu.

Expozice The Orchid Show: Thailand se návštěvníkům otevřela 18. února a potrvá až do 9. dubna letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám