Hlavní obsah

Svět za tajnými dveřmi. Filmové studio zve na výstavu animovaných postav

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmoví nadšenci se mohou v losangeleských Universal Studios ponořit do nového animovaného světa. Nezávislé studio Laika, které stojí například za snímky Koralína a svět za tajnými dveřmi či Škatuláci, je totiž až do půlky ledna nechá nahlédnout pod pokličku své tvorby formou interaktivní výstavy. Lákadlem jsou především modely filmových postaviček.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nahlédněte do světa studia LaikaVideo: Reuters

 
Článek

Výstava má poskytnout detailní náhled na průběh tvorby nebo proces, při kterém postavy vznikají. Studio Laika totiž vytváří filmy takzvanou stop motion animací, při které se používají reálné objekty, a snímek se tvoří sledem fotografií vytvářejícím pohyb. Podobnou animaci použil v několika svých filmech například režisér Tim Burton nebo britské studio Aardman, které stvořilo Wallace a Gromita či Ovečku Shaun.

„Koralínu či Normana a duchy viděly milióny lidí a spousta z nich si přála vidět, jak vypadají protagonisté těchto filmů zblízka. Teď mají konečně možnost je spatřit,“ tvrdí marketingový manažer Mark Shapiro. Za oba zmíněné filmy bylo studio Laika nominováno na Oscara. Shapiro dodává, že nejvíce pyšní jsou ale na to, že vytvářejí jiný druh animovaných snímků než třeba konkurenční studia Disney či Pixar.

Prozatímní návštěvníci výstavy oceňují především detaily, které jsou k vidění. „Během filmu si spousty věcí ani nevšimnete. Ale tady máte čas si vše prohlédnout podrobně a je to opravdu fascinující,“ řekla pro Reuters osmnáctiletá návštěvnice Megan Cassinghamová. O rok mladší Collin sdílí podobné pocity. I podle něj je expozice naživo velmi poutavá.

Výstava nazvaná Od Koralíny ke Kubovi: Kouzelný zážitek v Laika studiích začala krátce před vánočními svátky a potrvá až do 15. ledna příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám