Hlavní obsah

Nejdelší železnice světa dostane nové futuristické stanice

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podél Transsibiřské magistrály vyrostou nové zastávky. Pro nejdelší železnici světa, která je hlavní ruskou dopravní tepnou, je postaví firma Kamwari Architects z Londýna. Futuristický design podle společnosti zároveň ctí tradiční práci se dřevem a kombinuje ji s esteticky působivým interiérem. Staniční budovy vyrostou podél trati začátkem roku 2018.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Londýnské studio na nové stanice vyhrálo architektonickou soutěž. Vztyčeny budou na různých místech podél celé více než 9280 kilometrů dlouhé trati. „Budovy mají odrážet rychlost vlaků v kontrastu s poklidem krajiny, kombinaci, která v sobě spojuje nadčasový a klidný interiér. Tvarem jsme si vzali inspiraci z lokálních budov, design jsme ale chtěli posunout dál. Prvních pět kabin vyroste podél trati na začátku roku 2018.

Transsibiřská magistrála je hlavní dopravní tepnou Ruska. Vede z Moskvy až do Vladivostoku na pobřeží Tichého oceánu. Letos v říjnu oslavila 100 let od zahájení provozu. Postavena byla za vlády cara Alexandra III. a její výstavba trvala dlouhých 26 let. Železnice vede například přes Jekatěrinburg, Novosibirsk či Krasnojarsk a překračuje také 16 velkých řek.

Reklama

Výběr článků

Načítám