Hlavní obsah

Francouzské městečko má bezletovou zónu pro UFO. Je stanovená vyhláškou

Novinky, mšv

Ačkoli je francouzské městečko Châteauneuf-du-Pape známé hlavně kvůli vínu, má i jednu zvláštnost. Je nad ním totiž vyhláškou už přes 60 let stanovená bezletová zóna pro UFO. A kdokoli, kdo by tam s létajícím talířem přistál, by mohl být okamžitě vzat do vazby. Současný starosta pro lokální list řekl, že zákaz odmítá rušit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Britský Telegraph, který o události informoval, se úsměvně ptá, zda víno nevlezlo tamním obyvatelům až příliš do hlavy. Pravda totiž je, že žádný strážník zatím nebyl nucen mimozemšťana zatknout.

Tehdy lidé hodně o mimozemšťanech mluvili, bylo to trendy
Elie Jeune, syn bývalého starosty

Zákaz byl vydán v roce 1954, kdy jeden muž prohlásil, že v severní Francii spatřil dvě postavy, které vypadaly jako hlubokomořští potápěči a údajně vyšli z podlouhlé kosmické lodi, jejíž tvar připomínal cigaretu.

Foto: Profimedia.cz

Městečko je známé hlavní díky vínu.

Někdejší starosta města Lucien Jeune se v této návaznosti rozhodl zavést bezletovou zónu. Tu chce zachovat i nynější starosta Claude Avril a jakékoli diskuse o jejím zrušení odmítá, řekl pro list France Bleu.

Syn starosty Jeunea Elie tvrdí, že dekret, který jeho otec vydal, byl snahou se zviditelnit. „V té době lidé hodně mluvili o mimozemské existenci, bylo to zkrátka trendy a kolovalo mnoho různých historek. Otec chtěl město trochu zpropagovat, byla to skvělá reklama a navíc zadarmo,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám