Hlavní obsah

Ikonická výletní loď se vrátila znovu do provozu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná výletní loď Queen Mary 2 je připravená vyrazit na další cesty. Po renovaci, která stála 132 miliónů dolarů (3,22 miliard korun), má plavidlo nové luxusní kajuty, jež se zaměřují také na sólo cestovatele, lepší restaurace a spoustu dalších míst, kde mohou pasažéři odpočívat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Queen Mary 2 po rekonstrukciVideo: Reuters

 
Článek

„Loď je v provozu už 12 let a rekonstrukce jí vdechla opět nový život a mohla by fungovat dalších deset až dvacet let. Jednou za dekádu se vyplatí investovat,“ tvrdí kapitán zaoceánského parníku Christopher Wells.

A příjemný čas zde mohou strávit všichni, včetně mazlíčků. Na čtyřnohé společníky čeká královská péče. O jejich ubytování je velký zájem a místa jsou zamluvena i měsíce předem. Stojí od 800 dolarů do 1000 (zhruba 19 500 až 24 400).

Šéfredaktorka portálu CruiseCritic.com Carolyn Spencer Brownová tvrdí, že úpravy na lodi jsou velmi jemné a decentní. „Na renovaci je úchvatné to, že si jí lidé většinou ani nevšimnou. Přestože zde drželi krok s trendy, nový vzhled k parníku jde a zapadá do jeho příběhu a do obecné tradice výletního průmyslu,“ tvrdí.

Původní Queen Mary poprvé vyjela z New Yorku před 80 lety, ale nyní už slouží jen jako plovoucí hotel u Long Beach v Kalifornii.

Její následovnice byla uvedena do provozu v roce 2004. Svého času byla největším zaoceánským parníkem na světě, novější lodě, jako třeba Harmony of the seas, ji však už předběhly a jsou schopny pojmout i dvojnásobek pasažérů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám