Hlavní obsah

V části Tančícího domu vznikne hotel

V části pražského Tančícího domu na Rašínově nábřeží vznikne v srpnu čtyřhvězdičkový hotel. Nabídne luxusní apartmány v obou věžích budovy. Hotel se bude jmenovat Dancing House Hotel. Uvedla to jeho manažerka Ivana Peterková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Tančící dům na Rašínově nábřeží.

Článek

Hotel bude mít 21 pokojů, bude cílit na turisty, obchodníky, filmové produkce i na českou klientelu. Hotel se klientům otevře 1. srpna, už nyní si zájemci mohou rezervovat pokoje. „Ve věžích budou až 70 metrů čtverečních velké apartmány s přímým výhledem na Pražský hrad. A právě tyto dva nejluxusnější apartmány v obou věžích se jmenují Ginger Royal Suite a Fred Royal Suit,” uvedla Peterková.

Dvě věže domu připomínají postavy tanečníků, proto se mu někdy říká Ginger a Fred podle tanečníků Ginger Rogersové a Freda Astaira. Tančící dům na pražském Rašínově nábřeží slaví letos v červnu 20 let od svého vzniku.

Světově uznávaná budova porevoluční architektury byla postavena architekty Frankem O. Gehrym a Vlado Miluničem mezi lety 1994 a 1996. Slavnostní otevření se uskutečnilo 20. června 1996.

Za dvě desítky let Tančící dům nasbíral řadu ocenění jak doma, tak i v zahraničí a stal se jednou z nejfotografovanějších staveb metropole. Od prosince 2013 budovu vlastní a provozuje Pražská správa nemovitostí. Budova slouží jako galerie, je v ní také administrativní centrum, restaurace a turisticky frekventovaná vyhlídka na střešní terase s Glass Barem a unikátní podívanou na Pražský hrad a panorama Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám