Hlavní obsah

Abú Zabí plánuje tematický park s filmovými hrdiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené arabské emiráty v úterý oznámily plán na vybudování tematického parku věnovaného filmovým postavám z dílny amerického filmového studia Warner Bros. Do emirátu Abú Zabí by tak mohli zamířit filmoví superhrdinové jako Batman a Superman nebo kreslený králík Bugs Bunny.

Foto: Profimedia.cz

Plány o výstavbě tematického parku v Abú Zabí přiblížila úterní tisková konference.

Článek

Developerská společnost Miral Asset Management hodlá do projektu investovat odhadem miliardu dolarů (23,7 miliardy Kč), napsala agentura AP. Součástí parku má být značkový hotel Warner Bros. Na ostrově Jás, kde má být park i hotel postaven, se již nachází okruh formule jedna, vodní park a tematický park Svět Ferrari.

Studio Warner Bros., divize mediální společnosti Time Warner, poskytne developerovi odbornou expertizu. Veřejnosti by se měl park otevřít v roce 2018, uvedla v úterý společnost Miral.

Abú Zabí i sousední emirát Dubaj by chtěly zvýšit počet návštěvníků ze zahraničí. Bohaté země v oblasti Perského zálivu se potýkají s nízkými cenami ropy a hospodářský růst v regionu zpomaluje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám