Hlavní obsah

Emirates představily novou verzi Airbusu A380, pojme malou vesnici

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerolinky Emirates představily na akci Dubai Airshow Airbus A380 s prozatím unikátním rozložením sedaček v kabině. Z letounu zcela zmizela první třída, business třída se citelně zmenšila a ekonomická třída získala až nebývalý prostor. Letadlo přiletělo do Dubaje přímo z centrály společnosti Airbus v německém Hamburku.

BEZ KOMENTÁŘE: Prohlídka letounu Emirates A380 v DubajiVideo: Emirates

 
Článek

Osmapadesát cestujících se vejde do prémiové třídy a ekonomická pojme dalších 557. Celkové číslo tak činí úctyhodných 615 pasažérů — číslo ekvivalentní počtu obyvatel menší vesnice.

První třída pryč a notná řada plně sklopných sedaček z business třídy taktéž — a rázem se vejde na palubu o sto lidí více. Doposud modely A380 emirátských aerolinek pojmuly 489 či 517 pasažérů.

Foto: archiv Emirates

Airbus A380 letecké společnosti Emirates

Přidaných 130 sedaček je rozloženo hodně brutálním způsobem — do 13 řad po deseti sedačkách. Rozložení 3-4-3 sice připomíná spíše fotbalové rozestavení než rozmístění sedaček v letadle, ale aerolinky tvrdí, že cestující o pohodlí nepřijdou.

Rozměry sedaček a prostor kolem nich se nikterak významně nemění. Prostor na nohy zůstává na 86 centimetrech, a jediné, co by mělo drobně utrpět, je šířka sedaček. Ta se snížila o 1,3 centimetru na 47,25 centimetru.

Aerolinky informovaly o tom, že každá ze sedaček v letadle bude mít jednu z největších zábavních obrazovek v celém leteckém průmyslu, bude mít 13,3 palce. Přístup k filmům, seriálům, hudbě a hrám zůstává neměnný.

Nové dvoutřídové dvoupodlažní letadlo začne oficiálně létat 1. prosince na lince mezi Dubají a Kodaní. Let bude trvat přibližně sedm hodin. Jde o 68. letadlo typu A380, které mají aerolinky Emirates k dispozici a 72 dalších je objednaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám