Hlavní obsah

Miniaturní bar usiluje o zápis do knihy rekordů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leckdy i tam, kde byste nic zvláštního ani ve snu nečekali, můžete objevit skvělou raritu. Jednou takovou je také nejmenší australský bar u dálnice v Queenslandu. Na zápis do Guinnessovy knihy rekordů zatím ještě čeká.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejmenší australský bar usiluje o zápis do Guinnessovy knihy rekordůVideo: Reuters

 
Článek

Takřka v „zemi nikoho“ stojí maličký bar Oasis Roadhouse v Queenslandu. Bar, který hostům podle agentury Reuters nabízí prostor o velikosti 1,2 metru čtverečního, usiluje o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Tam je zatím zapsán jako rekordman německý podnik Blomberger Saustall s rozlohou 5,19 metru čtverečního.

V okruhu zhruba 10 kilometrů kolem australského baru žije pouze 12 lidí. Nejčastějšími hosty skromného podniku jsou nejen zdejší farmáři a horníci, ale také řidiči kamiónů. Na příštích 260 kilometrů je právě v místě baru totiž poslední čerpací stanice. Nezřídka do baru zavítají také turisté, kteří se o něm dočetli v médiích či na internetu.

Původem irská barmanka Stacy si práci v tomto maličkém baru pochvaluje. Agentuře Reuters se svěřila, že jí toto místo připadá zajímavější než třeba větší bar v Dublinu. Poznává prý mnoho zajímavých lidí, kteří jen projíždějí kolem. A v baru prý vždy vládne přátelská atmosféra.

Velikost tohoto unikátního baru nevzešla z touhy vytvořit rekord, ale z potřeby ušetřit peníze. V roce 1980 se původní majitelé poohlíželi po prostoru, kde by mohli otevřít bar – čím menší, tím úspornější. Nakonec se jim podařilo založit maličký bar, který nabízí velké pivo a nemalou dávku pohostinnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Australská pláž se propadla do země

Během sobotní noci se propadla země v oblíbeném australském kempu nedaleko Rainbow Beach na východě státu Qeensland. Prostor o velikosti jednoho fotbalového...

Výběr článků

Načítám