Hlavní obsah

Levné turistické ubytování na jedné z nejdražších adres světa

Novinky, fis

Najít cenově dostupné ubytování v americkém New Yorku, navíc v blízkosti drahého luxusního Manhattanu, není hračka. Od nedávna je možným řešením tohoto rébusu ubytování na kolech. Parádní výhled na Manhattan a možnost pohodlného přespání za zlomek ceny hotelového pokoje nabízí turistům upravený taxík, dodávka či karavan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedna z možností, jak ušetřit za ubytování v New Yorku, je přespat v taxíkuVideo: Reuters

 
Článek

Newyorský podnikatel Jonathan Powley začal netradiční způsob ubytování nabízet letos v dubnu na serveru Airbnb. Napadlo ho to, když se mu u krajnice porouchal vůz. Aktuálně je cestovatelům k dispozici několik dodávek a jeden taxík. Vozy jsou zaparkované v městské části Long Island City. „Tady jste jen stanici od nádraží Grand Central Station a tři stanice od Times Square, což je méně než 10 minut,“ popsal agentuře Reuters Powley.

Nejnižší cena za noc vychází na 22 dolarů (530 korun), nejvyšší pak na 39 dolarů (940 korun). Vozy, které majitel nazývá Rolling rooms (Pohyblivé pokoje) jsou uzpůsobené především k tomu, aby se v nich dalo pohodlně vyspat. K dispozici je hostům také drobné vybavení jako sklenice, hrnky či větrák.

Bez sociálního zařízení

Pro někoho drobností, pro jiného nepřijatelnou nevýhodou, je absence sociálního zařízení. „To bývá první otázka: 'Kam si mám dojít na záchod?'. Vytvořil jsem seznam všech restaurací a barů v okolí, ve kterých mají moji hosté povolení využívat toalety,“ objasnil Powley.

„Myslím, že je to vzrušující — zaprvé díky skvělému výhledu a zadruhé nemáme tolik peněz, abychom si mohli dovolit ubytování v normálním hotelu na Manhattanu. Tohle je tedy pro nás dobrá příležitost,“ zhodnotil pro Reuters německý turista Philip, který si s kamarádkou na přespání pronajal dodávku. Místo několika set dolarů za pobyt v hotelu je ubytování vyšlo na několik desítek dolarů.

Powley si vysokou poptávku po svých obytných vozech pochvaluje. Snaží se prý vybírat zodpovědné turisty, kteří budou s jeho majetkem zacházet uctivě.

Reklama

Výběr článků

Načítám