Hlavní obsah

Lanovka na pražský Petřín na sedm měsíců přeruší provoz

Pražská lanovka na Petřín bude od 7. září 2015 přibližně sedm měsíců mimo provoz. Důvodem přerušení provozu je rekonstrukce mostu a stanice. Lidé se lanovkou opět svezou až 19. března 2016. Na svých internetových stránkách to uvedl dopravní podnik (DPP).

Foto: www.dpp.cz

Lanovka na Petřín

Článek

„Od 7. září 2015 do 18. března 2016 včetně je lanová dráha z důvodu rekonstrukce mostu a stanice Nebozízek zcela mimo provoz. K opětovnému zprovoznění dojde 19. března 2016 v 9.00," uvedl na svých stránkách DPP.

Při výluce dojde k pravidelné revizi dráhy i vagonů, kde budou vyměněny podlahy a úpraven vnější lak. „Zároveň technici provedou kontrolu elektrického zařízení lanové dráhy, výměnu tažného a brzdných lan, kontrolu tratě, ale i opravy objektů stanic lanové dráhy," uvedl mluvčí DPP Jiří Štábl.

Podle deníku Echo24.cz se uskuteční kromě opravy kolejí, zázemí a revize vozů také zpevnění svahu v okolí trati, který je místy nestabilní. Terén by měl být rovněž odvodněn. Lanovku DPP zavírá kvůli revizím pravidelně každý půlrok, a to vždy na jaře a na podzim – doba výluky se v těchto případech většinou pohybuje v řádu dnů.

Dráha je v provozu od 9.00 do 23.20, přičemž od listopadu do března má interval 15 minut a od dubna do října 10 minut. Poprvé se rozjela v roce 1891, v současné podobě funguje od roku 1985. Délka tratě je 510 metrů, jsou na ní tři zastávky a jezdí zde dva vozy.

Reklama

Související témata:

Související články

Zoo Praha je čtvrtá nejlepší na světě

Nejoblíbenější cestovatelský server TripAdvisor zveřejnil hodnocení svých uživatelů světových zoologických zahrad. Pražská zoologická zahrada byla vyhodnocena...

Výběr článků

Načítám