Hlavní obsah

Fórum cestovního ruchu ČR se stalo zapsaným spolkem. Chce prosazovat změny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fórum cestovního ruchu, založené v dubnu 2014, se letos v červenci stalo registrovaným spolkem. Za vznikem Fóra stojí mimo jiné Asociace cestovních kanceláří České republiky, Svaz léčebných lázní ČR a Asociace průvodců České republiky. Spolek chce upozorňovat na problémy v oboru cestovního ruchu a nacházet jejich účinnější řešení.

Foto: archiv Sivek Hotels

Předseda Fóra cestovního ruchu ČR Viliam Sivek

Článek

„Konečně vznikl spolek, který sdružuje nejvýznamnější subjekty cestovního ruchu — lázně, průvodce, horská střediska a další. Fórum má koordinovat existující problémy a prosazovat jejich řešení. Jsme přesvědčeni o tom, že vznikne platforma, která bude z hlediska státní politiky cestovního ruchu velmi užitečná,“ řekl Novinkám předseda Fóra Viliam Sivek.

Cílem Fóra cestovního ruchu ČR je zvyšovat konkurenceschopnost celého odvětví cestovního ruchu na národní i regionální úrovni, udržet jeho ekonomickou výkonnost i pozitivní dopady na socio-kulturní a environmentální rozvoj Česka. Fórum, jehož předsedou se stal Viliam Sivek, představuje nezávislou a širokou komunikační platformu zejména pro podnikatele v oboru cestovního ruchu.

Hlavní rolí Fóra je formulovat aktuální nedostatky v oblasti cestovního ruchu ČR, efektivněji prosazovat potřebné změny, navrhovat zpracování odborných studií a spolupracovat na vyhodnocení ročních akčních plánů Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR.

Na vzniku Fóra se podílely Asociace cestovních kanceláří České republiky, Svaz léčebných lázní ČR, Asociace průvodců České republiky, Asociace lanové dopravy, Asociace turistických informačních center ČR, Asociace kempů České republiky, Český spolek horských průvodců a Česká asociace wellness.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám