Hlavní obsah

První klienti zkrachovalé Marine Tour se vracejí do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První ze 712 klientů zkrachovalé cestovní kanceláře Marine Tour se v pátek začnou vracet ze zahraničních pobytů v Turecku, Bulharsku a v Řecku do ČR. Vracet se budou postupně v plánovaných termínech do příštího pátku 3. července. Jejich pobyt a zpáteční cesta by měly být podle CK zajištěny. Dalších 3750 klientů, kteří si koupili zájezdy s odlety plánovanými od června do října, ale na dovolenou již neodcestuje. Informovala o tom mediální zástupkyně CK Simona Kopová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Téměř 500 klientů, kteří měli tento týden v pátek a v sobotu odcestovat, cestovní kancelář kontaktovala s omluvou. Podrobné instrukce začne všem klientům rozesílat ještě dnes. Během pátečního dopoledne začala fungovat také bezplatná informační linka pro klienty s číslem 800 800 100.

„Klientům, kteří měli na dovolenou odjet již dnes (v pátek) a zítra (v sobotu), i všem dalším klientům, jejichž zájezdy se neuskuteční, se za tuto situaci omlouváme. Asistenční službě pojišťovny poskytneme veškerou součinnost tak, aby mohli být řádně odškodněni," uvedl nový jednatel CK Marine Tour Radomír Huscher.

Cestovní kancelář byla pojištěna na téměř 45 miliónů korun, což podle Huschera stačí na plné vypořádání nároků všech klientů, kteří si zakoupili pobytové zájezdy CK Marine Tour. Zástupci CK spolupracují s Europ Assistance, asistenční službou pojišťovny Generali, u které byla cestovní kancelář proti úpadku pojištěna.

„Do ekonomických potíží se cestovní kancelář dostala především kvůli novým platebním podmínkám ze strany agentury v Turecku," dodal Huscher.

Jak už ve čtvrtek večer uveřejnily Novinky.cz, CK v dopoledních hodinách nejdříve informovala své partnery o tom, že došlo ke změně majitele cestovní kanceláře, a požádala spolupracující společnosti, aby do odvolání neprodávaly jejich zájezdy. V odpoledních hodinách pak následovala informace, že ruší lety na dny 26. a 27. června. [celá zpráva]

Všichni o dovolenou nepřijdou

Ti, kteří si zakoupili zájezd od zkrachovalé CK Marine Tour přes cestovní agenturu Invia si budou moci v příštích dnech vybrat novou dovolenou místo té, o níž přišli. Agentura o tom v pátek informovala ve své tiskové zprávě.

„Všichni naši zákazníci, kterých se krach Marine Tour týká, byli informováni o možnosti získání poukazu na nákup nové dovolené. Díky tomu budou moci odjet již v řádu několika dní,“ uvedl marketingový ředitel agentury Invia Michal Tůma.

Řízený bankrot?

Majitelka CK Marine Tour Stanislava Aknar společnost ve čtvrtek prodala. Změna ještě není patrná v obchodním rejstříku. Podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže by mohlo jít o řízený bankrot.

„Indicie toho, že přestali komunikovat se svými obchodními partnery nebo že pár dnů před krachem vymění majitele, ale ne v pozitivním smyslu, že by firmu převzal investor, který ji bude dál provozovat a vylepší cash flow, ale že ji převezme někdo (...) a dovede ji ke krachu — to jsou věci, které na mě jako na člověka, který se v oboru pohybuje 25 let, působí trochu podezřele," řekl Papež.

Reklama

Výběr článků

Načítám