Hlavní obsah

Místo, kde se ukrývají nejkrásnější turistické trasy Německa

Právo, min

Necelých 600 kilometrů od Prahy leží turisty dosud nepříliš objevený region Bad Peterstal-Griesbach s velkým množstvím termálních pramenů a turistických tras. Ubytování v soukromí nabízejí tamní farmy, odkud lze podnikat výlety buď do přírody, blízkých lázní Baden-Badenu či do Štrasburku a Freiburku.

Foto: Profimedia.cz

Zalesněná oblast Schwarzwaldu

Článek

„V letech 2012 a 2013 zvítězily dvě jedenáctikilometrové okružní trasy Wiesensteig a Schwarzwaldsteig v prestižní anketě Land und Natur německé sportovní asociace DVV a významného německého časopisu pro turistiku Wandermagazin. Vedou nedotčenou krajinou přírodního parku mezi vodopády, potokem, po lesních a lučních pěšinách 750 metrů nad mořem, odkud lze dohlédnout přes zalesněné vrcholky centrálního Schwarzwaldu až do Štrasburku v Alsasku.

Foto: Profimedia.cz

Bad Peterstal s balkóny ozdobenými truhlíky

Národním parkem vede v několika etapách i legendární 98 kilometrů dlouhá turistická trasa Renchtalsteig. Během putování uvidíte či navštívíte vinice, náhorní plošiny, legendami opředené skalní útvary, prameny, vodopády, ledovcová jezera, zámek Staufenberg či klášterní zříceninu Allerheiligen.

Slavný třešnový dort

Region Bad Peterstal-Griesbach v údolí Renchtal je považován za baštu palíren v rámci celého Německa. Zájemci jich zde najdou přibližně 1600. Ochutnávat můžeme nejen pálenky, ale i místní speciality, například stolní oleje z vlašských ořechů či hroznových jader. Kromě šunky a známého třešňového dortu, které proslavily Schwarzwald po celém světě, proslula zdejší regionální kuchyně také produkty z místního chřestu a jahod.

Foto: Profimedia.cz

Bad Griebach

Dovolená na statku je ideálním způsobem, jak strávit dny volna s celou rodinou. Zábavu pro všechny věkové kategorie nabízejí také dva zábavní parky. Europa-Park poblíž Freiburku je považován za nejkrásnější v Německu. Je rozčleněn do 15 částí, které odpovídají jednotlivým evropským státům. Zábavní park Funny-World v Kappel-Grafenhausenu v blízkosti hranic s Alsaskem nabízí program především pro rodiny s malými dětmi.

Region je držitelem pečeti kvality za ubytování pro rodiny s dětmi, udělené spolkovou zemí Bádensko Württembersko. Z České republiky je Bad Peterstal-Griesbach dostupný po dálnici E50 (směr Heilbronn). Z Prahy je vzdálený zhruba 580 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám