Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za robotickými dinosaury nebo Sněhovou královnou

Novinky, fis

Někde maškarní, jinde divadlo, hry nebo zvířátka - i tento víkend mají vaše ratolesti na výběr z bohatého programu. Na své si přijdou malí odvážlivci, šikulové i zvědavci.

Foto: Profimedia.cz

Českobudějovická dinosauří expozice vás ohromí. Ilustrační foto

Článek
Praha

Hry s chlebem

Centrum současného umění DOX zve v sobotu od 14:00 do 17:00 do rodinné dílny Chléb a hry. Kreativní činnost se tam skutečně bude týkat chleba. Do vymýšlení všeho, co k němu patří, se může zapojit celá rodina. Více se dočtete zde.

Kratochvílení v zoo

Vstupenku za korunu na další návštěvu Zoo Praha získá každý, kdo v sobotu ve speciální dílně vyrobí hračku pro některého z tamních zvířecích obyvatel. Začne se v 10:30 ve Vzdělávacím centru. Půl hodiny před tím se podívejte na cvičení lachtanů. Více se dozvíte zde.

Den plný her

Neděle se ve zličínském interaktivním areálu Creative World ponese ve znamení deskových her. Tímto zábavným světem vás provede autor stolních her Jan Vodička. Více hledejte zde.

Cyklisté v Království železnic

Po celý víkend budou moci malí cyklisté ukázat své dovednosti na Dráze zručnosti. Kolo ani helmu si s sebou brát nemusíte, vše bude k zapůjčení na místě. Zábava bude připravena i pro úplná prťata, která zatím umí jen na odrážedlech. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Noční prohlídky zámku

Zámek Radim chystá na sobotu noční prohlídky s kostýmovaným průvodcem a ochutnávkou v černé kuchyni. Vstupenky na netradiční zážitek je nutné si předem rezervovat. Více zde.

Hornický skanzen Mayrau

Hornický skanzen na Kladensku nepatří mezi expozice, které upadají do zimního spánku. Pro návštěvníky je otevřen celoročně a denně, od listopadu do března vždy mezi 9:00 a 15:00. Aktuálně můžete navíc využít sníženého vstupného. Do 22. února si ve skanzenu prohlédnete například expozici 140 let dolu Mayrau a 20 let skanzenu. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Dinosauři v Budějovicích

Výstaviště v Českých Budějovicích zaplnily robotické modely dinosaurů v životní velikosti. Kromě výběru toho nejlepšího z různých DinoParků, zaujme vaše ratolesti jistě také 3D projekce Příběh mláděte. Expozice je otevřená denně od 10:00 do 18:00. Více čtěte zde.

Maškarní bál

V Českých Budějovicích se odehraje také dětský maškarní karneval, a to v neděli od 14:30 v sále společenského a kulturního centra Metropol. Děti se mohou těšit na masky, hudbu, soutěže i sladké překvapení. Více najdete zde.

Plzeňský kraj

Za Sněhovou královnou

Mezi 13:00 a 16:00 proběhne na zámku Zbiroh putování za Sněhovou královnou, kterou děti nejspíš dobře znají z pohádky Christiana Andersena. Více ze světa fantazie hledejte zde.

Karlovarský kraj

Vánoční dům

Ačkoliv je čas Vánoc už měsíc pryč, Vánoční dům v Karlových Varech má otevřeno, a to celoročně. Komu chybí atmosféra svátků, poslouchání koled a rozbalování dárků, načerpá ji právě zde. Přijít můžete každý den v týdnu mezi 13:00 a 18:00. Vše se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Tvoření v Litoměřicích

Oblastní muzeum v Litoměřicích pro malé návštěvníky v sobotu připravilo tvořivý den s houpacími koníky. Otestuje jejich pozornost i zručnost. Otevírací doba muzea trvá od 10:00 do 17:00. Více si přečtěte zde.

Liberecký kraj

Karnevalová zábava

Vysvědčení sice školáci dostanou až za týden, už v neděli ale mohou oslavovat. Zejména, pokud očekávají dobré známky. V Lidových sadech v Liberci proběhne v neděli od 15:00 Karneval za vysvědčení. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Závod v historickém lyžování

Skiareál Juráška v Orlických horách zve v neděli na Mistrovství ČR v historickém lyžování. Prezentace závodníků začne v 7:30, první závod o dvě hodiny později. Čeká vás zajímavá podívaná. Podrobný program si prohlédněte zde.

Pardubický kraj

Od hliněné destičky k tabletu

Východočeské muzeum v Pardubicích, otevřené denně kromě pondělí od 10:00 do 18:00, vystavuje expozici o psaní a zaznamenávání informací v historii. Výstava se jmenuje Od hliněné destičky k tabletu: kultura psaní v dějinách. Dozvíte se, jakými fázemi v minulosti psaní procházelo a jakými cestami se dostalo až k dnešním vyspělým technologiím. Více zde.

Vysočina

Velký dětský karneval

Dětskou diskotéku, soutěže a hry bude v neděli mezi 14:00 a 17:00 hostit kulturní dům Ostrov v Havlíčkově Brodě. Každý, kdo přijde v masce, dostane hned u vstupu malou pozornost od pořadatelů. Více se dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Zábavné a vzdělávací odpoledne

RC Klubák v Brně zve děti v sobotu od 15:00 do 18:00 na zábavné odpoledne v angličtině s Hocusem a Lotuskou. Bude probíhat čtení, sledování pohádek, učení říkaček a další aktivity. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Závod v biketrialu

V Bystrovanech se v sobotu od 10:00 uskuteční halový závod v biketrialu. Sjedou se tam jezdci z celé republiky, takže věřte, že se bude na co dívat. Více si přečtěte zde.

Zlínský kraj

O strašidýlkový pohár

Dětské lyžařské závody O pohár Strašidýlka Razuláka proběhnou v neděli ve Velkých Karlovicích. Registrovat se přijeďte během dopoledne. Samotný závod pak odstartuje ve 13:30. Vše o něm se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Historie Vánoc

Už jen do konce ledna potrvá výstava ostravského Muzea hraček tematicky zaměřená na vánoční svátky a všechno možné, co k nim patří. Například si prohlédnete sbírku s vánočními pohlednicemi. V sobotu sem můžete zavítat od 9:00 do 13:00. Více čtěte zde.

Pohádková neděle

Třinecký kulturní dům Trisia zve v neděli od 15:00 na pohádku Královna Koloběžka první. Zahraje ji Divadlo loutek Ostrava. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám