Hlavní obsah

Na dovolených pravidelně riskuje život. Koníček ho stojí statisíce

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pláž, lehátko a osvěžující koktejl není pro každého bezchybnou představou idylické dovolené. Pravý opak hledá ve volném čase třeba britský dobrodruh Matthew Higgins, kterého odjakživa přitahují bouře a nebezpečí, které s sebou přinášejí.

Foto: Profimedia.cz

Letos v červnu navštívil Matthew Higgins Jižní Dakotu.

Článek

Místo toho, aby s manželkou a dvacetiměsíční dcerou léto trávil u vody, vyrazil Higgins letos stejně jako v minulých letech raději za americkými hurikány. Túry za ničivými přírodními úkazy už ho vyšly v přepočtu na zhruba 354 000 korun. Finance ani nebezpečí ho však neodrazují.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2013 výprava do Kansasu

Osmadvacetiletý Brit žijící v hrabství Berkshire procestoval v rámci honby za tornády už úctyhodný kus USA. Podíval se do Kansasu, Colorada, Severní a Jižní Dakoty, Nebrasky a loni jen o vlásek unikl smrti kvůli obřímu tornádu v Oklahomě. Tehdy živel připravil tisíce lidí o střechu nad hlavou, 24 nešťastníků zemřelo.

Poměrně blízko smrti je také Higgins, když se jeho největším koníčkem stalo právě fotografování tornád a bouří. Rodina i kamarádi to považují za bláznovství, jakmile si však prohlédnou dramatické snímky, jsou okouzleni. Manželka Tania Higginse neodrazuje. Jak se médiím svěřila, uvědomuje si, jak moc její muž bouřky, tornáda a fotografování miluje.

Foto: Profimedia.cz

Opět rok 2013, tentokrát Jižní Dakota

Nejen z Oklahomy si Higgins přivezl nezapomenutelný zážitek. Letos v květnu ho na cestě zastihlo velmi silné krupobití, které poničilo čelní sklo auta, jež pro něj bylo jediným úkrytem. Na chvíle, kdy čekal, za jak dlouho krupobití ustane a zda se sklo zcela nerozsype, nejspíš nikdy nezapomene.

Foto: Profimedia.cz

Loňská cesta po Nebrasce

Higgins se v bouřích zhlédl už jako dítě. Dramatické nebeské divadlo prý vydržel z okna pozorovat i hodiny. Později začal sledovat různé dokumenty o bouřích a v roce 2010 se vydal na svoji první cestu s cílem pronásledování extrémního počasí. Od té doby podnikl už přes 20 výprav a nafotil 26 tornád v různých částech amerického kontinentu.

Anketa

Jak trávíte nejraději letní dovolenou vy?
Odpočinkem na lehátku u vody.
20,8 %
Cestováním a poznáváním nových míst.
65,1 %
Sportem a zážitky.
10,4 %
Na dovolenou jezdím raději v zimě.
3,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1026 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám