Hlavní obsah

Ve ztrátách a nálezech Oktoberfestu skončily i nečekané předměty

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovský Oktoberfest, největší pivní slavnost světa, přiláká každoročně milióny lidí. Pijí, hodují a baví se, jak jinak než u obřích půllitrů piva. Právě bujará zábava a alkoholové opojení způsobily, že někteří na akci ledacos vytratili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Také letošní Oktoberfest se stal synonymem nekonečné zábavyVideo: Reuters

 
Článek

Bilance letošního Oktoberfestu, který trval od 20. září do 5. října, je úctyhodná. Dorazilo 6,3 miliónu lidí (zhruba o 100 tisíc méně než loni) a vypili 6,5 miliónu litrů piva. Kromě hodovacích radovánek si návštěvníci mohli zadovádět i na množství pouťových atrakcí.

Už 181. ročník dvoutýdenních pivních slavností navštívili z řad zahraničních turistů ponejvíce pivaři z USA, Itálie a Austrálie. Více než tisícovka účastníků na akci něco vytratila. Ve ztrátách a nálezech zůstalo oblečení, pasy, mobilní telefony, klíče, peněženky, ale i zubní protézy.

Oktoberfest 2014 se zapsal do historie jako ten nejdražší. Cena za máz, tedy litrovou nádobu piva, se poprvé vyšplhala nad 10 eur (275 korun).

Typické „O'zapft is!”, což v překladu znamená, že je naraženo, by mělo v Mnichově příští rok zaznít 19. září, kdy odstartuje 182. ročník Oktoberfestu. Potrvá do 4. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám