Hlavní obsah

Na Máchovo jezero se vrátila největší loď místní flotily

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli se na Máchovo jezero vrátil výletní parník Máj, který po 55 letech existence prošel renovací. Na její dokončení čeká loď na vodě. Cestující by měl parník znovu svézt v polovině června.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Spouštění renovovaného výletního parníku Máj na vodu

Článek

K dokončení oprav známého výletního parníku Máj, brázdícího hladinu Máchova jezera, chybí například vsazení oken a dveří. Na lodi se bude tedy ještě více než měsíc pracovat. V půlce června by se na její palubě měli opět projet první zájemci. Na populární výletní loď se jich vejde až 250.

Renovace Máje nijak výrazně nezměnila jeho původní podobu. Loď byla postavená v roce 1959 speciálně pro Máchovo jezero. Zatímco koncem 60. let asistoval spuštění na vodu tohoto osmdesátitunového plavidla tank T34, v současnosti posloužily těžkotonážní jeřáby.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Máj je největší lodí Máchova jezera

Ve flotile Máchova jezera jsou celkem čtyři lodě. Nejstarší z nich je Jarmila, pocházející už z roku 1924 z německého Hamburku. Regata Máchovo jezero, která na jezeře lodní dopravu provozuje, chce v budoucnu renovovat i ostatní lodě flotily.

Reklama

Související témata:
Výletní loď Máj

Výběr článků

Načítám