Hlavní obsah

Lasvegaské ruské kolo dlouho největší nebude

První turisté měli možnost – po vystání šestihodinové fronty – spatřit panorama amerického letoviska Las Vegas z výšky 168 metrů. Až tam totiž vystoupá kabina ruského kola High Roller, které tak předčí dosavadní rekordmany – kolo Singapore Flyer (165 metrů) a London Eye (153 metrů). Jeho velikost však má už za dva roky překonat New York Wheel.

Foto: David Becker, ČTK/AP

High Roller v Las Vegas

Článek

Atrakce, spuštěná začátkem dubna, je součástí rozsáhlého hotelového komplexu s restauracemi, bary, kasiny a obchody, který v Las Vegas nákladem 550 miliónů dolarů (11 miliard Kč) vybudovala společnost Caesars Entertainment Corp.

Každá z klimatizovaných krytých gondol pojme až 40 lidí. Denní vstupenka stojí 25 dolarů (500 Kč), noční o deset víc. Kdo chce místo s nejlepší vyhlídkou, musí zaplatit 60 dolarů (1200 Kč).

Už příští rok v Las Vegas zahájí provoz SkyVue, ale bude „jen“ 152 metrů vysoké. Prvenství High Rolleru má překonat až v roce 2016 ruské kolo New York Wheel na Staten Islandu, které má dosáhnout výšky 190 metrů. Ještě o 20 metrů výš vynese turisty otáčivý kolos, který má vyrůst v Dubaji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám