Hlavní obsah

Kolosální obchodní centrum láká na vlastní zábavní park

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gigantickým obchoďákem v americké Minnesotě projde ročně několik desítek miliónů návštěvníků. Ti sem ale nemíří zdaleka jen za nákupy. Centrum je totiž vábí také na atrakce místního zábavního parku.

BEZ KOMENTÁŘE: Návštěva rozlehlého obchoďáku v americké Minnesotě zabere minimálně několik hodin

 
Článek

Mořský život, jak se nazývá jedna z chloub obchodního centra Mall of America v minnesotském Bloomingtonu, je domovem více než deseti tisíc vodních živočichů. Kromě žraloků, želv a medúz tady návštěvníci pozorují třeba i mořské koníky. Děti jsou fascinovány a alespoň přes sklo se vodního světa dotýkají.

Nutno podotknout, že Mořský život není volně přístupný. Vstupné pro děti od tří do 12 let stojí 15,99 dolaru (asi 300 korun), dospělácké 20,99 dolaru (okolo 400 korun).

Co vyzkoušet dřív

Ten, kdo hledá divočejší zábavu, je v Mall of America také na správném místě. Zábavní park Nickelodeon Universe, vybudovaný v útrobách obchodního centra, nabízí okolo třiceti atrakcí. Některé připomínají pouť či cirkus.

Od dětí, přes teenagery až po dospělé — spektrum zábavy je v parku dostatečně široké pro různé věkové kategorie. Celodenní vstupenka na neomezený počet jízd vychází na 30,99 dolaru.

Foto: Profimedia.cz

Malá část zábavního parku Nickelodeon Universe minnesotského obchodního centra.

Za cenu v přepočtu téměř 600 korun tady pak můžete do sytosti jezdit na kolotoči, a to klasickém i řetízkovém, několika horských drahách i na velkém ruském kole. Dále si máte možnost vyzkoušet minigolf nebo navštívit lanové centrum.

Více o Mall of America

Tato nákupní zóna byla otevřena už v roce 1992.

Centrum každoročně navštíví okolo 40 miliónů lidí, především z Minnesoty, Ohia, Kanady a dalších amerických států.

Je tu více než 500 obchodů s různými druhy zboží — od oblečení, přes potraviny a domácí potřeby až po hračky či kosmetiku.

Se svojí plochou 258 200 metrů čtverečních patří k největším obchodním centrům USA.

Po poctivém sportovním výkonu a vyčerpávajícím výdeji energie se návštěvníci často chodí posilnit do jedné z desítek místních restaurací. Mall of America je zkrátka tak trochu samostatný svět plný rozptýlení.

Reklama

Výběr článků

Načítám