Hlavní obsah

Nejšpinavější hotel v USA se soudil. A pohořel

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel hotelu v americkém Národním parku Great Smoky Mountains ve státě Tennessee se rozhodl soudit s oblíbeným cestovatelským portálem Tripadvisor kvůli tomu, že jeho ubytovací zařízení Grand Resort Hotel and Convention Center v městečku Pigeon Forge označil ve výsledcích své ankety v roce 2011 za „nejšpinavější hotel v USA”.

Foto: Tripadvisor

Článek

Federální soud, ke kterému se majitel Kenneth Seaton po prvním neúspěchu odvolal, rozhodl, že se majitel nemá právo s portálem soudit o odškodné v podobě 10 miliónů dolarů, které žádal. Majitel označoval hodnotící systém Tripadvisoru za chybný a závislý na smyšlených drbech. Dodal, že mu hodnocení nenapravitelně zničilo jeho podnikání a reputaci.

Soud konstatoval, že cestovatelé nejsou hloupí a z hodnocení portálu si jistě nikdo neodnesl to, že je hotel Grand Resort Hotel and Convention Center opravdu nejšpinavějším v celé Americe a že jde jen o nadnesenou interpretaci hodnocení cestovatelů. Zástupci portálu pouze uvedli, že byl hotel takto označen pouze kvůli hodnocení čistosti hotelů, které cestovatelé po návštěvě ubytovacího zařízení udělují.

Foto: Grand Resort Hotel

Grand Resort Hotel - místo, kde ani duha nepomohla...

Zatímco někteří recenzenti hovoří o roztrhaných prostěradlech na postelích, jiní zase o centimetrové vrstvě špíny ve vaně, odtoku plném tmavých vlasů a dalších lahůdek, které žádný turista na svých cestách netouží zažít. Mnozí pak doporučovali spát raději v koupelně než v ložnici, vzhledem k nevyhovujícím hygienickým podmínkám.

Hotel byl uzavřen loni v listopadu a podle všeho prodán jinému majiteli. Na portálu Tripadvisor však zatím stále zůstává. Ze 321 hodnocení 265 recenzentů ohodnotilo hotel jako slabý či mizerný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám