Hlavní obsah

Tak šel čas v Kensingtonském paláci, kde vyroste nejmladší následník britského trůnu

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnský Kensingtonský palác, kde za svého života pobývala například princezna Diana, se stane domovem pro světem netrpělivě očekávaného potomka prince Williama a jeho manželky Kate. Dítě se tak stane dalším významným obyvatelem tohoto honosného sídla, jež obklopují rozlehlé zahrady.

Foto: Profimedia.cz

Přepychový palác leží v londýnském obvodu Kensington a Chelsea.

Článek

Kensingtonskému paláci se dříve říkalo Nottinghamský dům. Na jeho místě stálo od roku 1605 jakobínské sídlo. To koupil v roce 1689 král Vilém III. Oranžský a nechal ho rozšířit a přebudovat podle návrhu proslulého architekta Christophera Wrena. Tehdy ještě palác nebyl součástí Londýna.

Foto: Profimedia.cz

Část zahrad Kensingtonského paláce na snímku z roku 1908.

Mezi lety 1981 a 1997 žila v apartmá Kensingtonského paláce princezna Diana. Princové William a Harry mají tedy s tímto místem spojenou část svého dětství. William v paláci bydlí společně s manželkou Kate, vévodkyní z Cambridge, a už brzy tu bude vyrůstat také jejich potomek.

Foto: Profimedia.cz

Fontány, keře, stromy, záhony květin - Kensingtonské zahrady jsou rozmanité a barevné.

Část Kensingtonského paláce je otevřená pro turisty. Ti tady mohou s výkladem průvodce zhlédnout v autentickém prostředí bezpočet osobních předmětů šlechticů, kteří se svým životem a jménem vepsali do historie této budovy. Nechybí například šaty milované princezny Diany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám