Hlavní obsah

Jeseníky hlásí i tři dny před začátkem jara dostatek sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně slušnou návštěvnost hlásí za tento víkend provozovatelé lyžařských středisek v Jeseníkách. Podepsalo se na tom mimo jiné i pěkné počasí. Sněhu je na horách stále dostatek, udržují ho momentálně i mrazivé teploty.

Foto: Petr Marek, Právo

V Jeseníkách si lyžaři ještě pár týdnů zasjezdují. Ilustrační fotografie.

Článek

V Jeseníkách by se mělo lyžovat až do Velikonoc, vleky by měly být puštěny i během všedních dnů. "Bylo nádherné počasí, lidí sice o něco méně, protože je poslední den prázdnin, ale pořád to bylo slušné. Na sjezdovkách máme stále dost sněhu a super podmínky. Jsou čtyři až pět stupňů pod nulou," řekl František Kaštyl z lyžařského střediska v Petříkově.

Vleky V Petříkově pojedou ještě dva týdny. "Budeme lyžovat pořád, i přes týden, až do 31. března. Poté to zastavíme, bez ohledu na množství sněhu, a začneme svah chystat na bobovou dráhu," doplnil Kaštyl.

Nejdéle se bude sjezdovat na Ovčárně

Spokojeni byli lyžaři i v areálu v Přemyslově. V sobotu tam podle provozovatelů dorazila až tisícovka návštěvníků. "Lidí dorazilo více v sobotu než v neděli, a to i přesto, že celé dopoledne sněžilo. Předpovědi hlásí stále zimní počasí včetně mrazů. Pokud budou trvat, lidé nebudou moci na kolo a zahrádky a přijedou do hor," řekl zástupce areálu Jaroslav Podzimek.

Provoz omezují během týdne už také některá lyžařská střediska v Karlově. Například areály Čerťák a Klobouk budou v provozu jen o víkendu. Na sjezdovkách areálu Ski Karlov leží stále ještě 80 centimetrů sněhu. Na zmrzlý pevný základ o víkendu napadlo dalších asi deset centimetrů. Sněžit by mělo i v pondělí a úterý. "Protože ale skončilo období jarních prázdnin a ve všední dny nelze očekávat zájem lyžařů, omezuje středisko provoz," vysvětlil zástupce střediska Boris Keka.

Stále dobré podmínky hlásí také na Červenohorském sedle. Lanovka je tam v provozu a dostupné jsou všechny sjezdovky včetně černé. Podle zástupců areálu se lyžuje bez front, na svazích navíc přibyl nový prachový sníh.

Velmi dobré podmínky jsou také v areálu Miroslav. Ke konci sezóny si tam mohou děti do 15 let zalyžovat za poloviční cenu. V provozu je také lyžařský areál v Hlubočkách u Olomouce. Nejdéle se bude v Jeseníkách lyžovat na Ovčárně, kde by vleky měly jezdit až do konce dubna. Na lyžaře tam přitom čeká pouze přírodní sníh, kterého tu leží nejvíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám