Hlavní obsah

Ostravská zoo se modernizuje, novou podobu dostane vstup do areálu

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ostravské zoologické zahradě se začal budovat nový vstup za téměř 29 miliónů korun. Do zoo se tak návštěvníci zhruba rok dostanou pouze náhradním vstupem. K němu je dovedou žluté šipky.

Foto: Archiv Zoo Ostrava

Vizualizace představuje podobu nového vchodu do areálu ostravské zoo za 29 miliónů korun.

Článek

Náhradní vchod lidé najdou na místě, kde kdysi fungovala restaurace U Jelena. Vstup je dovede mezi výběhy poníků a oslů. Kolem amfiteátru se pak hosté zoo dostanou na hlavní návštěvnickou trasu. „Kdo se chystá v těchto dnech navštívit zoo, neměl by být překvapený, že se dovnitř areálu dostane jinudy, než byl zvyklý,“ omlouvala změny mluvčí ostravské zoo Šárka Kalousková.

Dodala, že důvodem náhradního vstupu do zoo, který je umístěný v zadní části hlavního parkoviště, je to, že se začíná s modernizací hlavního vchodu do zahrady. „Ten původní pocházel ze 70. let minulého století a již neodpovídal nárokům na pohodlné odbavování velkého počtu návštěvníků. Proto bude v následujících dnech zdemolován a nahradí ho nový vstup s moderním komplexem,“ líčila Kalousková.

Foto: Archiv Zoo Ostrava

Starý vstup do ostravské zoo vzniklý v 70. letech minulého století bude v nejbližších dnech zdemolován.

Stavbu financuje zřizovatel zoo, tedy město Ostrava. Šedesát procent na projekt však dodala také Evropská unie. Součástí nového vstupního objektu bude kromě pokladen i prostorný zooshop se suvenýry a upomínkovými předměty. Nebudou chybět toalety pro návštěvníky, i pro ty handicapované, ale také koutek pro rodiče s malými dětmi.

„Vzniknou zde i kanceláře a zázemí pro naše zaměstnance. V rámci výstavby nového vstupu se postaví i další parkovací plochy,“ upozornila mluvčí zoo s tím, že výstavba potrvá zhruba rok. „Věříme, že návštěvníci ocení další výrazné zlepšení služeb, které pro ně chystáme. Omlouváme se tímto za vzniklé komplikace,“ shrnula ještě Kalousková.

Kromě výstavby nového vstupu finišuje nyní v ostravské zoo stavba nové restaurace. Podle mluvčí je budova před kolaudací a návštěvníkům se otevře příští rok na jaře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám