Hlavní obsah

Ohnivý východ slunce za mostem Tower Bridge v hledáčku amatérského fotografa

Novinky, lap

Na podzim se lidem většinou nechce vstávat do sychravého rána. Ale v pondělí se nad Londýnem rozlila záře vycházejícího slunce, která leckoho nenechala chladným. Následující snímky pochází z levného fotoaparátu a nejsou upravovány v počítači.

Foto: Profimedia.cz

Tower Bridge je jednou z ikon Londýna.

Článek

Okolo sedmé hodiny ráno vyšlo slunce nad mostem Tower Bridge. Když uviděl Jason Pope vycházející slunce, běžel pro fotoaparát. A udělal několik snímků z šestého patra v ulici Lower Thames, která leží v centru hlavního města Velké Británie.

"Viděl jsem vycházet slunce, když jsem se dostal do práce v okně kancelářské budovy. Nejdřív jsem to chtěl vyfotit na mobil, ale pak jsem našel v práci fotoaparát," řekl pro list Daily Maily Jason Pope, autor fotek.

Foto: Profimedia.cz

Tower Bridge

Tower Bridge je jednou z ikon Londýna. Zvedací most stavěli osm let, slavnostně jej otevřeli roku 1894. Pro stabilitu celé konstrukce použili 11 000 tun oceli, 70 000 tun betonu, na obklady pak cornwallskou žulu a portlandský vápenec.

Zvedací most se proslavil hlavně díky mechanismu, který umožňuje nadzvednout ramena tak, aby mohly proplouvat i vysoké lodě.

Foto: Profimedia.cz

Tower Bridge

Foto: Profimedia.cz

Tower Bridge

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám