Hlavní obsah

Nizozemské hotely nabízí turistům místo romantického víkendu rozvod

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většinou se turisté těší v hotelu na rozmazlování, masáže nebo snídaně do postele. Mezi nové hotelové služby patří také pomoc s rozvodem. Kompletní servis pomůže klientům zkrátit čas papírování, které se může táhnout roky, na pouhý víkend.

Foto: www.carlton.nl/ambassador

V Amsterdamu nabízí rozvodové balíčky hotel Ambassador.

Článek

Společnost Divorce Hotel spolupracuje s šesti hotely v Nizozemsku a nabízí nešťastným párům možnost připravit během víkendu bez stresu a širších rodinných příslušníků kompletní podklady pro rozvodové řízení. Služba je vhodná pro osoby, které se chtějí rozejít v přátelském duchu. Někteří dokonce rozvod v hotelu zakončí slavnostní večeří, jak uvedl server Telegraph.co.uk. S nápadem přišel podnikatel Jim Halfens, který byl svědkem velmi nešťastného rozvodového řízení svého kolegy.

Služba není vhodná pro lidi, kteří chtějí stále bojovat, jsou dětinští nebo agresivní.
Jim Halfens, podnikatel<br/>

Páry jsou ubytovány v oddělených pokojích, jsou jim k dispozici místnosti, ve kterých mohou jednat s právníky, psychology a pokud je to nutné i s prostředníky. "Rozvody stojí hodně peněz a času, u nás to můžete stihnout za tři dny," řekl Halfens pro server ABC News. Jakmile jsou potřebné materiály podepsány, stačí je jen odnést k soudu, aby mohl být rozvod dokončen. S kompletními podklady už záleží jen na rychlosti soudce.

Cena od 64 900 korun

Společnost využívá luxusních hotelů po celém Nizozemsku, od Amsterdamu, Haagu,  Maastrichtu, Utrechtu až po Rotterdam. Zaměstnanci hotelu jsou proškoleni, aby se v takto komplikovaném období s klienty zacházelo šetrně a nedocházelo k nečekaným faux pas. Například se klientů neptají, jestli si víkend u nich užili.

Cena víkendu v luxusním hotelu s intenzivním rozvodovým servisem se podle náročnosti případu pohybuje od 64 900 do 210 000 korun. Společnost má za sebou již 16 úspěšných rozvodů.

"Všichni lidé, kteří k nám přicházejí, mají jedno společné, chtějí se rozejít pozitivním způsobem. Služba není vhodná pro lidi, kteří chtějí stále bojovat, jsou dětinští nebo agresivní," řekl Halfens. Proto také společnost dělá předem s párem pohovor, jestli je pro ně víkendový rozvodový balíček vhodný. Věří, že bude moct otevřít příští rok stejnou službu ve Velké Británii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám