Hlavní obsah

Časosběrné video New Yorku zachytilo pulzující atmosféru města

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York - město módy, byznysu a neustálého spěchu. Profesionální fotograf Cameron Michael dal poslednímu zmíněnému faktu nový rozměr. Po více než pět měsíců totiž „Velké jablko“ natáčel a vytvořil z něho časosběrné video.

BEZ KOMENTÁŘE: Umělec pořídil úchvatný časosběr z ulic New YorkuVideo: Cameron Michael, vimeo.com

 
Článek

Projekt zvaný Manhattan je ve skutečnosti čtyřminutové video, ve kterém si může divák prohlédnout zrychlený život v New Yorku. Kochat se můžete vycházejícím sluncem, denním spěchem, ale i nočními světly mrakodrapů.

Video bylo odesláno na server Vimeo 7. června a od té chvíle sklízí velké ohlasy. Krátký sestřih zachycuje nejznámější památky celého města, od velkolepé stavby Empire State Building zářící v noci, po Brooklynský most obsazený fotografujícími se turisty.

Kromě památek zachytil fotograf také každodenní newyorskou rutinu. Dojíždějící vlaky na stanici Grand Central, žluté taxíky čekající v koloně během dopravní špičky nebo relaxující mladé lidi v parcích. Nechybí ani hromadné cvičení nebo přeplněné metro.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám