Hlavní obsah

Turisté zahájili sezónu na Vltavě na lodi i kolech

Právo, Vladimír Vácha

Desítky cykloturistů zahájily v sobotu dopoledne letošní turistickou sezónu na Vltavě jízdou na kole z Týna nad Vltavou, ale i na lodi z Purkarce do Českých Budějovic. Mnozí z nich si dokonce na trase vyzkoušeli oba způsoby dopravy.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Na týnské náplavce lákal cykloturisty k cestě lodí z Purkarce starosta Hluboké Tomáš Jirsa (třetí zleva).

Článek

„Je perfektní. Moc jsme se na dnešek těšili. Doufám, že si celý den patřičně užijem. Už se nemůžu dočkat odpoledního programu v Českém Vrbném, kam teď na kole s přítelem Danielem po cyklostezce vyrážíme,“ pochvalovala si těsně před desátou u přístaviště v Týně nad Vltavou Tereza Schwarzová. Dodala, že se hlavně těší na skupinu Mňága a Žďorp.

„Zkuste jet kus trasy z Purkarce po lodi, ať máte to zahájení letošní sezóny na Vltavě opravdu stylové,“ lákal cyklisty při oficiálním zahájení u přístaviště starosta Hluboké Tomáš Jirsa (ODS). Jeho kolega týnský starosta Milan Šnorek (ODS) si zase pochvaloval, že počasí letos perfektně vyšlo a druhý ročník se vyvede ku spokojnosti jak turistů, tak pořadatelů.

„Trasa vede z Týna přes Purkarec, Hlubokou do Českého Vrbného a na každé zastávce je připraven program pro celou rodinu. Záleží na každém, zda se rozhodne dojet až do Vrbného u krajského města,“ konstatoval Šnorek. Vít Beneš z o.p.s. Open Rivers, která celou akci připravovala, pak neopomněl podotknout, že atraktivní určitě bude program v areálu Lídy Polesné v Českém Vrbném.

„Myslím, že mimo perfektní muziky s Blue Efektem či Sunshinem si lidé užijí i jízdu na trenažérech, nebo si vyzkouší pohled opilými brýlemi,“ podotkl Beneš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám