Hlavní obsah

Mrazivé počasí vykouzlilo na Eiffelovce romantické kluziště

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazivé počasí většinou zahání všechny do tepla ke kamnům, ale v Paříži je tomu spíše naopak. Město ovládly zimní radovánky. Bruslí se na Eiffelově věži, ale i před ní nebo také u nejvyššího pařížského mrakodrapu Montparnasse. Jedinečný výhled z Eiffelovy věže spojený s romantickým bruslením láká turisty i místní.

Článek

V zimním období nabízí nejvyšší stavba v Paříži návštěvníkům kromě výhledů na celou metropoli i netradiční zábavu. Ve výšce 57 metrů nad zemí se otevřelo kluziště.

Foto: Profimedia.cz

Přestože teploty klesají pod nulu, stojí se pod věží značná fronta. V prvním patře se kloužou desítky teple oblečených osob a své bruslařské umění si zkouší i malé děti. „Tohle zažijete jen jednou za život. My dokonce ani neumíme bruslit," říkají američtí turisté Colette a Burt, kteří sem přijeli na svatební cestu.

Turisté, kteří přijedou do Paříže bez bruslí, si mohou vybavení půjčit zdarma přímo na místě v rámci vstupného na věž do prvního patra, odkud je vidět nádherné panorama na Champ de Marsa a Place des Invalides.

Foto: Profimedia.cz

Kluziště má přibližně 200 metrů čtverečních a je vánočně ozdobeno různými dekoracemi a světýlky, která večer stylově zdobí plochu. Otevřeno bude každý den až do 9. února. Poprvé bylo bruslení na Eiffelovce v prvním patře otevřeno roku 2006.

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám