Hlavní obsah

Mickey Mouse a Minnie zahájili vánoční trhy a výstavu ledových soch v Paříži

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Obyvatelé Paříže i turisté žijí už naplno Vánocemi. Tento týden proslulou Champs Elyseés rozzářila vánoční výzdoba, ve středu se otevřely vánoční trhy. Na slavnostním ceremoniálu, který se nesl v disneyovském duchu, nechyběl ani Mickey Mouse a Minnie. Pro dokreslení té správné vánoční atmosféry se na přítomné snášel umělý sníh.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mickey Mouse a Minnie zahájily v Paříži vánoční trhyVideo: Reuters

 
Článek

Všude kolem se usmívali lidé. Kolemjdoucí se zastavovali, aby se mohli podívat na začátek vánočního veselí. Mickey a Minnie se chichotali a dali si pusu pod falešnou sněhovou vločkou na nejromantičtější avenue v Paříži. "Znám je z televize, a samozřejmě z Disneylandu," říkal překvapený dvanáctiletý Ryan Hamdani.

Tucet dětí bylo pozváno ke stříhání pásky, aby vidělo Disneyho postavy zblízka, bylo to bráno jako vánoční dárek. "Ve skutečnosti to bylo ještě lepší. To je poprvé, co vidím Mickey Mouse," radoval se osmiletý Naima Bacar.

Výstava z ledu

V Paříži na vás dýchne nejen vánoční atmosféra, ale i její mazlivá a chladná povaha. Návštěvníci trhu mohou obdivovat Disneyho postavy i výstavu z ledu. Ledové sochy jsou inspirovány pařížskými památkami, od katedrály Notre Dame po slavný hrad Disneyho. Na výstavě se podílelo 16 různých umělců.

Sochy jsou rozprostřeny na ploše přes 600 metrů čtverečních na Place de Concorde v centru Paříže. "Pro výstavu jsme letos vybrali téma Paříže poprvé, město se všemi různými aspekty, monumenty, budovami, sochami, malbami, freskami a lidmi. A to vše s mrknutím oka, protože nejsou reprodukce některých budov vždy přesné. Umělcům jsme dali svobodu v interpretaci toho, co viděli v Paříži," informoval Christian Noolens, mluvčí společnosti Ice Magic.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám