Hlavní obsah

Tipy na poslední prázdninový víkend - strašidla, ohňostroje i koncerty

Právo, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek školního roku se neúprosně blíží. Užijte si naplno poslední víkend, který děti ještě nemusí trávit nad domácími úkoly a přípravou na písemky a zkoušení. Na řadě míst zpestří poslední prázdninové dny zábavné programy pro děti.

Foto: Profimedia.cz

Nad Bouzov vzlétnou v neděli desítky horkovzdušných balónů.

Článek

V pátek se mohou děti pobavit třeba v kulturním domě v Ostravě-Hrabůvce. Akce Poslední prázdninová show přinese maňáskové divadlo, vystoupení country kapely a jako hlavní bod koncert Michala Hrůzy.

V sobotu za Abbou

V sobotu 29. srpna stylově ukončí léto v Kopřivnici. Program Odzvonění prázdninám nabídne od 14 hodin hry, soutěže i diskotéku, to vše v duchu éry skupiny ABBA. Na závěr se bude promítat muzikálový film Mamma Mia!

Pestrý program nabídnou týž den Vizovice. Od 10 do 18 hodin se bude konat jarmark spojený s předváděním řemesel a ochutnávkami krajových pochoutek. Děti si mohou vyzkoušet malování na textil. Jarmark se bude konat i v neděli.

Památník Josefa Lady v Hrusicích zve v tento den k návštěvě děti zdarma. Čekat tam na ně budou průvodci v pohádkových kostýmech.

Ve stylu kovbojek si mohou děti zařádit ve westernovém městečku Stonetown v Kamenici u Herálce. Připravena bude živá hudba, hry, Divadlo divokého západu či westernové ukázky, rodiče jistě potěší country bál a opékání selátka.

Kovbojskou show či country bál bude hostit i westernové městečko Šiklův Mlýn, Western Park Boskovice zase chystá noční představení.

Kemp Country u hradu Potštejn ožije pohádkovými postavičkami, loutkaři a šermíři. Ve 14 hodin se tu uskuteční pohádkový průvod.

Zámek Sychrov ovládnou Skotské hry a v Trutnově se při akci Rekordy pro každého školáci utkají v netradičních sportovních disciplínách.

Foto: Martina Žáčková, Právo

Pohádkový den můžete s dětmi prožít v sobotu v kempu Country u hradu Potštejn, nebo v neděli na hradě v Brumově-Bylnici.

V neděli na souboj

V neděli 30. srpna od 13 do 17 hodin se koná pohádkový den na hradě v Brumově-Bylnici na Zlínsku. Pohádkové bytosti provedou děti soutěžními stanovišti a rozdají odměny.

Ve Štramberku začne v 18 hodin program Loučíme se s létem a prázdninami, k vidění budou pohádkové souboje a hrané scénky z doby gotiky a baroka. Pro starší děti a rodiče je od 20.30 hodin připraveno představení Prométheus, spojující prvky ohňové show, divadla a filmu.

Netradiční loučení s prázdninami chystá na neděli Ostrava – rodiče s dětmi se mohou vydat na vyhlídkovou jízdu historickou tramvají.

Nad Bouzov balónem

V posledních dnech prázdnin nabídne řada hradů a zámků atraktivní noční prohlídky. Setkání se strašidly slibuje Slezskoostravský hrad v Ostravě. Zajet si můžete také třeba na zámek Benešov nad Ploučnicí nebo hrad Bouzov, který proslavila filmová pohádka O Princezně Jasněnce a létajícím ševci. Nad Bouzovem navíc při tradiční akci Balóny nad hradem vzlétnou desítky horkovzdušných balónů.

Foto: Galgonek Vladislav, ČTK

Nebe nad hradem Bouzov. Piloti se zde setkají na akci nazvané Balóny nad hradem.

Speciální programy chystají zoologické zahrady. V Plzni na děti 29. srpna čekají soutěže, hry a naučná stezka. Liberec připravil na 28. srpna večerní komentované prohlídky a na 29. srpna program her, písniček a soutěží, jehož hlavním hostem je zpěvák Marek Ztracený. V Jihlavě chystají na neděli 30. srpna kromě zábavného programu i křtiny mláďat.

Netradiční loučení s létem je možné zažít na umělé vodní cestě Baťův kanál na jihu Moravy. V přístavišti ve Veselí nad Moravou budou 29. srpna připraveny soutěže, děti si zastřílí z kuše, zhlédnou vystoupení šermířů a samozřejmě si také vyjedou na okružní plavbu.

Do Šťastné země

Stylové ukončení prázdnin chystá na 29. srpna areál dřevěných hradů a prolézaček Šťastná země v Radvánovicích v Českém ráji. Vyvrcholí zde třítýdenní Slavnosti slámy, při nichž v areálu vznikly slaměné sochy, bludiště či lodní koráb. Návštěvníky čekají slaměné soutěže o ceny, tvůrčí dílny a závěrečné Slaměné hrátky.

Foto: archiv, Právo

Areálu vévodí rozlehlý dřevěný hrad s věžemi a skluzavkami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám