Hlavní obsah

Turisté: Londýn je špinavý, Brusel nudný, Praha nabízí vzhledem k cenám nejvíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Praha nabízí ze všech evropských měst cestovatelům nejlepší poměr mezi cenou a kvalitou. Ukázal to průzkum mezi asi 2400 cestovateli, jehož výsledky na své internetové stránce zveřejnil cestovatelský web TripAdvisor. Londýn v něm byl vyhodnocen jako nejšpinavější, Brusel jako nejnudnější a Benátky jako nejromantičtější město Evropy.

Článek

Za město, které toho turistům za jejich peníze nabízí nejvíc, označilo Prahu 16 procent dotázaných. Na druhém místě skončil s devíti procenty Amsterodam a na třetím se šesti procenty Istanbul.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Svérázná architektura Amsterdamu

Londýn získal nevítané prvenství jako nejšpinavější evropské město, nejdražší město a navíc jako město, kde chodí lidé nejhůř oblékaní. Na druhé straně ale vyhrál jako město s nejlepším nočním životem, nejvíce turistickými atrakcemi zdarma a nejhezčími veřejnými parky. Kuriozitou je, že skončil jako druhý mezi městy s nejlepší kuchyní, ale zároveň první mezi městy s nejhorší kuchyní.

Paříž turisté považují za město, které je k nim nejméně přátelské. V tomto ohledu skončil Londýn druhý. Na druhé straně v Paříži chodí lidé podle názorů turistů nejlépe oblékaní. Románský triumf tady potvrzují Řím na druhém a Madrid na třetím místě.

Nejlepší architekturu má Barcelona, Řím a Londýn

Pomyslnou soutěž o nejromantičtější město s převahou vyhrály Benátky před Paříží a Římem. Naopak nejvíc nudy pociťují turisté v Bruselu, Curychu a Dublinu.

Foto: Zuzana Zábrodská, Novinky

Cechovní domy galantérníků,lodníků a pekařů na Grand Place v Bruselu ze 17. století jsou ozdobou vlámského stylu.

Do Polska putuje "zlatá medaile" pro Varšavu jako město s nejošklivější architekturou, následují Berlín a Brusel. Naopak za nejlepšími stavbami je podle turistů nutno jet do Barcelony, Říma a Londýna.

Foto: Novinky

Knihovna a volnočasové centrum pro seniory, Sant Antoni’s District, Barcelona, Španělsko (autoři: RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes)

Z Polska bodoval v anketě také Krakov, a to jako město, které je (zjevně nepodloženě) nejvíc podceňováno. Za ním skončily Bruggy a Istanbul.

Foto: Profimedia.cz

Varšava

Mluvčí TripAdvisoru Luke Fredberg řekl, že všechna evropská města mají své přednosti a zápory, "ale žádný jiný světadíl nenabídne cestovatelům takové bohatství kultury a krásných pohledů na tak malém prostoru".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám