Hlavní obsah

VIDEO: Galerie soch a plastik podél australských útesů i v oceánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Pobřežní trasa z Bondi na Tamarama pláž na východním předměstí Sydney je oblíbeným místem pro procházky jak u místních, tak i u turistů. V těchto dnech však navíc slouží i jako galerie pro obrovské sochy a plastiky. Největší výstava tohoto druhu v Austrálii potrvá do listopadu představuje více než 100 exponátů z celého světa, které jsou rozmístěny podél útesů, na pláži a dokonce i v oceánu.

Australská pláž se každoročně proměňuje v galerii sochVideo: ČTK

 
Článek

Část australského pobřeží poblíž známé pláže Bondi je už klasicky využíváno pro výstavu venkovních soch a plastik. Letos už 12. festival soch promění pobřeží poblíž Sydney na celé tři týdny. Svá díla zde na okázalé exhibici vystavují mezinárodní umělci.

Výstava poputuje příští rok do Dánska

Pobřeží zdobí třeba práce japonského umělce Koza Nishina nebo Australana Benjamina Gilberta. Na výstavě se objevují abstraktní i komická díla, pevná i pohyblivá.

Tento festival soch se koná každý rok už od roku 1997, kdy představil 60 děl a byl organizován dobrovolníky.

Organizátoři předpokládají, že na výstavě, která potrvá do listopadu, přivítají více než 500 000 návštěvníků. Poté se výstava vydá na cestu do Dánska, kde bude představena v červnu příštího roku. Organizátoři doufají, že představení v zahraničí nabídne také další příležitosti australským umělcům.

Reklama

Související témata:

Související články

Austrálie zjednoduší vízový systém pro EU

Od konce října zavádí Austrálie pro všechny členy Evropské unie nový vízový program eVisitor. Systém, který bude na webu přístupný od 27. října, má sjednotit...

Výběr článků

Načítám