Hlavní obsah

Lyžování v Alpách? Teď jen na ledovcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bláto a zelenající se louky, tak vypadá v současnosti většina alpských středisek. Přestože je prosinec v plném proudu, na horách panuje převážně ještě podzimní počasí, jako například ve Francii, kde v uplynulých dnech naměřili v některých střediscích dokonce více než pět stupňů nad nulou.

Článek

Zatímco v předešlých letech lyžařská střediska už od konce listopadu rozjížděla naplno svoji sezonu, letos zatím zejí prázdnotou. Opravdoví zimní nadšenci proto musí vyrazit na ledovce. Jsou to totiž jediná místa v Alpách, kde se se zimními radovánkami začalo.

Například 4. prosince se v Rakousku teplota ve dvoutisících metrech pohybuje lehce pod nulou, ale po sněhu ani památky. Čechy hojně navštěvovaný Salcburk hlásí půl stupně nad nulou.

Předopověď počasí pro Českou republiku není o moc příznivější. Ve Svatém Petru ve Špindlerově Mlýně v pondělí naměřili čtyři stupně nad nulou. Sněhu bychom se mohli dočkat až v druhé polovině prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám